מגדל: לא נשפה את עירית ת"א על תביעת 5.5 מיליון דולר בפרויקט ברקוביץ'

29 דיירים תובעים פיצויים בשל ירידת ערך דירותיהם עם בניית מגדל משרדים בת"א

חברת הביטוח מגדל לא תשפה את עירית ת"א, אם תחוייב לשלם פיצויים של עד 5.5 מיליון דולר בגין תביעות של דיירים, הנוגעות לבנין המשרדים שמגדל בונה בעיר - הודיעה מגדל ל"גלובס". הדבר עלול להכביד על תקציב העיריה, אם תחוייב בתשלום.

כפי שפורסם במדור זה, הגישו הדיירים תביעות נגד הועדה המקומית לבנין ערים, על פי סעיף 197 לחוק התכנון והבניה, בגין ירידת ערך דירותיהם (על פי טענתם), עקב בניית מגדל המשרדים מול בתיהם. בין התובעים נמצאים עו"ד פרופ' יוסי גרוס, רעייתו עו"ד צביה גרוס (היועצת המשפטית של משרד הבטחון), משה פודהוצר, הברוקרית יעל מוריץ ועיזבון שר המשפטים לשעבר חיים צדוק המנוח. רוב התביעות הן בנות 400-200 אלף דולר לדירה.

מגדל, יחד עם החברה הבת המגן (בעלת 20% בפרויקט) ומליבו (בעלת 10%) הודיעו ל"גלובס": "לא התחייבנו לשפות את הוועדה המקומית בגין תביעות שהוגשו או יוגשו על ידי תושבים, העלולים לראות עצמם נפגעים כתוצאה מאישור התוכנית. רכשנו את המגרש במכרז (ב-50 מיליון דולר - א.ל.) , עם זכויות בנייה על פי תב"ע מאושרת. כידוע, התחיבות לשיפוי נדרשת כאשר יזם מבקש לאשר תב"ע חדשה".

משמעות הודעת מגדל היא, שאם הוועדה המקומית - למעשה העיריה - תחוייב בתשלום פיצויים, יהיה על העירייה לשלם לדיירים עד כ-25 מיליון שקל, מבלי שאיש יחזיר להם סכום זה.

דובר עירית ת"א, הלל פרטוק, הודיע ל"גלובס" בתגובה: "אין הצדקה שננהל מעל דפי העיתון את הסוגיות המשפטיות או הסדרים העומדים להתקיים. יש חוזים ברורים בין העיריה למגדל".

יזמים נוהגים להתחייב לשיפוי במקרים כאלו. לדוגמא, נתיבי איילון התחייבה לשפות את עיריית חולון על תביעות של מאות דיירים בגין כביש חדש של החברה.