ועדת המשנה להתנגדויות של הוועדה המחוזית דנה בשבוע שעבר בשורת התנגדויות לתוכנית דרום הקריה בת"א, שהגישו משרד התחבורה, המועצה לשימור אתרים, החברה להגנת הטבע, ארגון אדם טבע ודין, נציגי ועדי שכונות לב העיר ואחרים. הוועדה החליטה להקפיא בשלב זה את כל עבודות הפיתוח בפרויקט, וזאת עד לקבלת החלטות בנושא ההתנגדויות לתוכנית ואישורה הסופי. התנגדויות אלו לוו בלחץ ציבורי רחב היקף מצד ועדות הפנים והחינוך של הכנסת, אנשי רוח ואקדמיה, עמותת האדריכלים והציבור הרחב, שקראו להימנע מחזרה על שגיאות העבר, במסגרתן נהרסו בשם צורכי הפיתוח גימנסיה הרצליה, כיכר דיזנגוף ואתרים נוספים.
המועצה לשימור אתרים, הפועלת להצלת שרידי המושבה הטמפלרית שרונה, הכינה תוכנית אותה הוביל צוות מקצועי של מתנדבים, בראשות האדריכלים מיכל קוצ'יק ואילן פלינט, שהראתה כיצד ניתן לשלב בין שימור ופיתוח, וליצור מתחם עירוני ייחודי. חלק מעקרונות אלה אומץ ע"י הרשויות, אך עדיין נותרו מספר נקודות מחלוקת לגבי הרחבת רחוב קפלן, פעולה הנראית לכאורה כפתרון הנכון, הרצוי והזול.
אלא מאי? הרחבת הרחוב לא תתאפשר מבלי לפגוע ולהרוס את בתיה הראשונים של שרונה, שנבנו לפני כ-130 שנה, הרבה לפני שנוסדה ת"א. כמו כן, הפתרון המוצע כיום, להזיז 5 מבנים ולהרחיב את הכביש, על-פי דעת מומחים, לא יענה על בעיית פקקי התנועה, והתהליך המוצע יקר ובלתי הפיך.
"אנו מברכים את הוועדה על החלטתה האמיצה, שתאפשר בדיקה נוספת ויסודית של הנושא התחבורתי לצד שימורה של שרונה", אמרה רכזת מחוז המרכז של המועצה לשימור אתרים, תמר טוכלר. "אנו משוכנעים כי לאחר שתושלם הבדיקה תתקבל ההחלטה הנכונה באשר לשיקום רחוב קפלן ושרידי המושבה שרונה, ומפתרון זה ירוויחו גם העירייה, גם המינהל ובעיקר הציבור הרחב".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.