אווירה של התאוששות

בעבר, שילמו חברות היי-טק 17-16 דולר למ"ר לחודש במבנים גדולים, בעיקר באיזורים מבוקשים כמו רמת החי"ל, קרית עתידים, הרצליה פיתוח ורעננה. טריון אף שילמה כ-21 דולר למ"ר בעד חמש קומות במגדלי עזריאלי בתל-אביב

עסקאות נדל"ן אחרונות בתחום ההיי-טק, או מו"מ על עסקאות מעין אלו, מצביעים לאחרונה על מגמה חיובית חדשה בתחום: הביקוש למבנים ושטחים חדשים נמצא בעלייה, דמי השכירות הפסיקו לרדת, ויש גם סימנים ראשונים לעליית מחירים.

בעבר, שילמו חברות היי-טק 17-16 דולר למ"ר לחודש במבנים גדולים, בעיקר באיזורים מבוקשים כמו רמת החי"ל, קרית עתידים, הרצליה פיתוח ורעננה. טריון אף שילמה כ-21 דולר למ"ר בעד חמש קומות במגדלי עזריאלי בתל-אביב.

לפני כשלוש שנים הידרדו המחירים בהדרגה. טריון השכירה קומות מיותרות שנותרו לה, ב-10-9 דולר למ"ר לחודש. סלקום שכרה ממבני תעשייה 32 אלף מ"ר בדרום נתניה, בכ-10 דולר למ"ר לחודש.

בחודשים האחרונים משתנה המגמה. אהוד יצחקי השכיר לחברת סאפ כ-11,500 מ"ר בקרית אתגרים, רעננה, ב-12 דולר למ"ר לחודש. חברת ורינט מנהלת מו"מ לשכירת 11 אלף מ"ר מגנדן ברעננה , ונדרשת לשלם 12 דולר למ"ר לחודש.

מבני תעשייה עומדת לסכם עיסקה עם גיורא אקרשטיין, לפיה תבנה בעבורו 12 אלף מ"ר בהרצליה פיתוח, על-פי חוזה מהעבר. אקרשטיין מספר, כי הוא מנהל כבר עתה מו"מ עם שוכרים המוכנים לשכור אלפי מ"ר ולשלם כ-13 דולר למ"ר לחודש. אקרשטיין מספר שהוא מרגיש באווירה של התאוששות ושל ביקוש גובר למבנים.

כל אלו מצטרפים לידיעות על התאוששות בחברות ההיי-טק, על עלייה ברווחים ועל גיוס מחודש של עובדים. נראה, שהענף כבר הגיע לתחתית, ומכאן ואילך צפויים התאוששות ועלייה הדרגתיים. כל זאת, כמובן, אם לא יהיו אירועים בלתי צפויים, העלולים לשבש את התמונה.