דנקנר השקעות מנהלת מו"מ למכירת חלקה, 50%, בקניון דרורים שבמושב בני דרור, בשרון, בכ-5 מיליון דולר. החברה אישרה כבר בעבר ל"גלובס" שהיא מנהלת מו"מ על העיסקה, ונראה שבאחרונה הוגברה הפעילות בנושא זה. דנקנר לא מסרה עם מי מתנהל המו"מ. יתכן שלמושב בני דרור, בעל 50% הנותרים בקניון, יש זכות סירוב ראשונה. המתווך איל פרייס פעיל במציאת קונה לקניון.
הקניון הוא בן 4,000 מ"ר, וכמעט כולו מושכר, בהכנסה של 3.2 מיליון שקל, שהם 700 אלף דולר לשנה. מכירה במחיר שצוין תיתן לקונה תשואה של 7%, הנחשבת נמוכה במקצת מהמקובל בשוק. לכן, לא ברור אם הקונה-בכח יסכים לשלם מחיר זה. השמאי שאול רוזנברג העריך אשתקד את שווי הקניון ב-38.2 מיליון שקל, שהם 8.4 מיליון דולר. אולם יתכן מאוד ששוויו עלה בשנה האחרונה, עם ההתאוששות הכלכלית. בנק הפועלים, שמימן את בנית הקניון, העריך באחרונה את שוויו בכ-10 מיליון דולר.
השוכר העיקרי בקניון הוא שופרסל, ששכר 2,000 מ"ר לפי 2.8% מהמחזור, בחוזה עד 2010. שוכר גדול אחר הוא ניו פארם, ויתר השטחים הושכרו לרשתות ארציות וליזמים מקומיים.
בצמוד לקניון יש תחנת דלק, המושכרת לבעלי הקניון בחוזה עד 2006, עם אופציה להארכה. הבעלים זכאים ל-50% מהעמלות. התחנה מהוה מקור רווח נוסף לקניון.
מאידך, הודיעה דנקנר השקעות בסוף השבוע, שכיום אינה מנהלת מו"מ למכירת חלקה, 28%, בקניון חיפה, בן כ-27,000 מ"ר שטח מניב. שווי חלקה של החברה מוערך ב-25-20 מיליון דולר. כפי שפורסם ב"גלובס", הפסיקה דנקנר השקעות מו"מ למכירת 50% מקרקע לבניית 520 דירות במזרח נתניה , לקבוצת אביב, ב-10-9 מיליון דולר. יתכן שהתפתחויות אחרונות אלו מצביעות על שיפור בנזילות החברה.
.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.