חברת ארית תעשיות השלימה היום צעד נוסף בדרך להבראתה כשמכרה את חברת אמקורם שבשליטתה לחברת אלטל שירותים טכניים ולוגיסטיים מקבוצת אלול, אשר בשליטת איש העסקים דוד קוליץ, תמורת 7 מיליון שקל. בעקבות העסקה צפויה ארית תעשיות לרשום רווח הון של 5.8 מיליון שקל, אשר יצמצם משמעותית את הגירעון בהונה העצמי שעמד בסוף שנת 2003 על 10.5 מיליון שקל.
עסקה זו, בנוסף למכירת מניות שביצעה החברה במהלך הרבעון הראשון, אמורה להותיר את הגירעון בהון העצמי של החברה על מיליוני שקלים בודדים. על פי ההסכם שנחתם בין החברות, תקבל ארית, מעבר לתשלום המיידי של 7 מיליון שקל, תמורה עתידית בגובה של 50% מהרווח שייוצר ממכירת מערכות מסוימות או ממכירת ידע שקשורות אליהן ללקוחות בחו"ל, וזאת בתקופה של שנתיים מיום העסקה.
אמקורם עוסקת בעיקר בפיתוח, ייצור ושיווק של מערכות אימון לכוחות היבשה, תוך שימוש באש חיה וירי סימולטיבי. בנוסף עוסקת אמקורם בפיתוח, ייצור ושיווק של מערכות אלקטרו-אופטיות לרק"מ ומוצרים צבאיים נוספים. אמקורם סיימה את שנת 2003 עם הפסד של 2.8 מיליון שקל ומחזור העסקים שלה בשנה זו עמד על 7.6 מיליון שקל, לעומת 12.1 מיליון שקל בשנת 2002.
התאוששות הדרגתית
רן אקהאוס, סמנכ"ל הכספים של החברה, ציין היום שאמקורם נמכרה לאחר שצברה הפסדים כבדים בשנים האחרונות. "מכיוון שלא ראינו כיצד אנחנו מצליחים להעביר את החברה לרווחיות נאותה בזמן הקרוב, ללא השקעה מאסיבית בשיווק בחו"ל, החלטנו למכור אותה ולהתרכז בפעילות הליבה שלנו בחברת רשף טכנולוגיות, שעוסקת בייצור של מרעומים אלקטרוניים".
השליטה בארית תעשיות נרכשה לפני כחצי שנה מידיו של בני שבתאי על ידי רן אקהאוס ושמואל מאירסון שמנהלים אותה כיום. החברה, שהייתה על סף התמוטטות בעקבות הפסדים רבים שצברה, מתאוששת ואף קיבלה מספר הזמנות מהותיות, שמיוחסות לחברה הבת רשף ועשויות לעזור לה בתהליך ההתאוששות.
אקהאוס ציין עם פרסום הדו"חות של הרבעון הרביעי אשתקד כי הרבעון הראשון של 2004 יושפע מעונתיות ולפיכך ההכנסות בו יהיו נמוכות משמעותית מהרבעון הרביעי של שנת 2003. עם זאת, בהסתמך על ההזמנות שבידי החברה, בשנת 2004 כולה צפויות ההכנסות לגדול משמעותית לעומת השנה הקודמת וכן צפוי שיפור משמעותי בשורת הרווח התפעולי והרווח הנקי. אקהאוס ציין שעל פי צבר ההזמנות, צפויה החברה ליהנות מגידול של 25%-30% בשורה העליונה כשגם תזרים המזומנים מפעילות שוטפת צפוי להשתפר ולהיות חיובי ב-2004.
מעבר לרווח תפעולי
ברבעון הרביעי של 2003 עברה החברה לרווח תפעולי של 662 אלף שקל, לעומת הפסד של 588 אלף שקל ברבעון השלישי והפסד של 654 אלף שקל ברבעון המקביל אשתקד. השיפור ברווח התפעולי של החברה הושג על רקע הירידה בהוצאות המכירה והשיווק ובירידה בהוצאות ההנהלה והכלליות של החברה.
ברבעון הרביעי אשתקד הסתכמו הוצאות ההנהלה והכלליות של החברה בכ-1.7 מיליון שקל, בעוד שברבעון המקביל הסתכמו הוצאות אלה ב-2.9 מיליון שקל. הירידה בהוצאות ההנהלה והכלליות נבעה בין היתר מיישום תוכנית ההתייעלות בחברה. ראוי לציין שהירידה מתבטאת גם במבט שנתי: הוצאות ההנהלה והכלליות ירדו בשנת 2003 לרמה של 7.889 מיליון שקל, לעומת 13 מיליון שקל בשנת 2002.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.