75 בעלי נחלות בכפר בצרה שבשרון, הגישו בשבוע שעבר (יום שני) תביעה לפסק דין הצהרתי כנגד מינהל מקרקעי ישראל, ורסקו חברה להתיישבות עירונית.
בתביעה בעלת האופי התקדימי, אשר הוגשה לבית המשפט המחוזי בת"א (המרצת פתיחה 04/733) באמצעות עו"ד חיים עדיני, דורשים העותרים, כי המינהל יחתום עימם חוזים חדשים, אך באותם התנאים כפי שהופיעו בחוזי ההתיישבות ההיסטוריים, אשר חתמו עם חברת רסקו בשנת 1946.
בתביעתם, העותרים דורשים את אותן הזכויות כפי שמופיעות בחוזים ההיסטוריים, ביניהן זכות להוריש את הנחלה, פטור מוחלט מדמי הסכמה ומדמי היתר במקרה של העברת זכויות או בנייה בנחלה, היתר להשתמש בנחלותיהם גם למלאכה ותעשייה זעירה, וכן זכותם למלוא ההשבחה מבחינה כספית, בעת שינוי ייעוד הקרקע.
לטענת העותרים, עד כה, למרות שחלפו כמעט שישים שנים ממועד הקמת בצרה וכריתת ההסכמים עם רסקו, טרם נחתמו עימם הסכמי החכירה, וזאת בניגוד לחובה שהייתה מוטלת הן על רסקו והן על קק"ל, להבטיח את זכויות בעלי המשקים בנחלות. המינהל מצידו, מחתים את האגודה על הסכמי שכירות לתקופה של שלוש שנים, חוזים הידועים כ"חוזי משבצת". לטענת העותרים, על-פי חוזי המשבצת, הנחלות כלל לא שייכות לבעליהן, והם ברי רשות בלבד בנחלות, וחמור מכך, בעת פטירתם הנחלות אינן חלק מעיזבונם. לטענתם, זוהי פגיעה קשה בזכות הקניין, ובחוק יסוד כבוד האדם וחירותו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.