צרפת: היקף התחלות הבנייה גדל ב-12% בין החודשים פברואר-אפריל

היתרי בנייה, ברומטר לביקושים עתידיים, עלו ב-22%

היקף התחלות הבנייה בצרפת, גדל ב-12% בין החודשים פברואר-אפריל לעומת התקופה המקבילה אשתקד, לנוכח הריבית הנמוכה, המגיעה לשפל של כמעט 6 עשורים, והקלות מס שהביאו לעלייה בהיקף הרכישות של יחידות דיור.

בחודש שעבר החלו העבודות לבניית 30,928 בתים, כך עפ"י נתוני משרד הדיור בפאריז. נתון זה מביא את סך התחלות הבנייה במרוצת החודשים פברואר-אפריל ל-87,399 יחידות דיור.

היתרי בנייה, ברומטר לביקושים עתידיים, עלו ב-22% בתקופה הנידונה.

הבנק המרכזי האירופי הותיר מאז יוני אשתקד את הריבית המוניטרית ברמה של 2%, הרמה הנמוכה ביותר שידעה צרפת מאז 1946, שנה לאחר סיום מלחמת העולם השנייה. צרפת חברה בגוש האירו, ולפיכך אין היא מנהלת מדיניות מוניטרית עצמאית.

מספר הבתים למכירה ירד ב-18% בסוף מארס לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מכירות בתים חדשים עלו ב-9.5% ברבעון הראשון לעומת רבעון קודם, ואילו בהשוואה שנתית עלו ב-13% לרמה של 28,690 יחידות דיור.

היקף הבתים החדשים למכירה עלו ב-4%, לעומת הרבעון הרביעי של 2003, ואילו במונחים שנתיים נרשם בנתון גידול של 30% לרמה של 27,009 יחידות דיור.

בתחום הנדל"ן המסחרי, נרשמה ירידה של 3.1% בהיקף השטחים בבנייה, והם הסתכמו ב-8.38 מיליון מ"ר בתקופה הנ"ל.

במקביל נרשמה ירידה של 7.1% בהיקף השטח של נדל"ן מסחרי, שזכה מצד השלטונות להיתרי בנייה.

"שוק הדיור זכה לשורה של תנאים חיוביים מאוד", אמר אוליביה אלואר, כלכלן בקרדיט אקריקול. "תנאי מימון מצויינים, חששות לגבי פנסיות ושוקי ההון, והקלות המס שיזמה הממשלה".