חברת דירום עשויה למכור בקרוב חלק מבנייני המשרדים שלה, בחמישה פרויקטים, ששטחם הכולל כ-26,000 מ"ר, כולם בגימור מלא, כמעט כולם מושכרים. המכירות יהיו חלק מתכנית ההבראה, שגיבש רואה חשבון צבי יוכמן. המכירה, וכל סעיפי תוכנית ההבראה, טעונים הסכמת משפחת ראובני מגרמניה, בעלת 50% בחברה, ומשפחת עזרא חקשורי, בעלת 40%. יוכמן נשכר ע"י עבדי ראובני לייעץ לחברה איך לצאת מהפסדיה.
הנכס המניב העיקרי של דירום הוא בית המשרדים בית המילניום, בן 12,000 מ"ר מ"ר, בקרית אתגרים, רעננה, אך בבעלות דירום, בשרשור, רק 35% מהבעלות על הבניין. בבעלות החברה גם בית דרויאנוב ובית דירום בהרצליה פיתוח, בשטח כולל של 8,500 מ"ר, בית משרדים ברחוב קיבוץ גלויות בת"א, בן 4,500 מ"ר, ו-1,300 מ"ר בבניין משרדים ברוטשילד 72 בת"א.
דירום ושותפיה החליטו להקפיא את בניית שלב ב' של בית המילניום, בן 7,000 מ"ר, בשל עודף המשרדים בשוק. בעלי המניות האחרים בפרוייקט בית המילניום (על שני חלקיו) הם הקבלן אבי ארנסון, משפחת מיכלסון ובעלי הקרקע, שמכרו אותה בזמנו בעסקה לפי 28%.
דמי השכירות בבית המילניום מגיעים עד 16 דולר למ"ר. בבניין ברוטשילד הושכרו בעבר שטחים ב-25 דולר למ"ר לחודש. העודף בשטחי משרדים יביא לכך, שבעת חידוש החוזים יירדו דמי השכירות בעשרות אחוזים, דבר העשוי להקשות על מציאת קונים במחיר גבוה יחסית.
בנוסף, עשויה דירום להעמיד למכירה את חלקה, 50 אחוז, במרכז המסחרי חונים קונים במערב ראשון לציון, ששטחו הכולל 19,000 מ"ר. 50 אחוז נוספים נמצאים בבעלות חברת נכסי אזורים.
דירום הפסידה 8.1 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2004. לחברה גירעון בהון , ובשבוע שעבר הודיעה, כי לא תפרע במועד תשלום על חשבון אג"ח שהנפיקה לציבור. תוכנית ההבראה של רואה החשבון יוכמן מדברת גם על צמצום הוצאות הנהלה וכלליות והסדרי אשראי עם הבנקים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.