איתן ורטהיימר ושמואל דנקנר, מתכננים להשקיע כ-200 מיליון דולר, בשיתוף עם גורמים עסקיים נוספים, בהקמת פארק תעשיות משותף לישראל וירדן. כך נודע ל"גלובס". עוד נודע, כי הפארק מתוכנן להיבנות על גבול אילת עקבה. את הקמת הפרוייקט יזם ראש עיריית אילת, גבי קדוש, וממשלות ישראל וירדן הביעו הסכמה עקרונית לפעול להקמתו.
היום (ד') התכנסה באילת ועדה משותפת של אנשי עסקים, אנשי משרד החוץ ועיריית אילת, לצורך קידום הפרוייקט. בראש הוועדה עומד אמנון שפר, וחברים בה עלי יחיא ממשרד החוץ, וארתור אבנון, מנהל מחלקת ירדן במשרד החוץ. מנכ"ל משרד ראש הממשלה, משה ליאון, פועל מטעם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לקידום הפרוייקט.
לפני למעלה משנה, הגיש קדוש את תוכנית הפארק המשותף לנתניהו, שר התמ"ס, נתן שרנסקי, ושר האוצר לשעבר, יעקב נאמן. השלושה בירכו על היוזמה, והודיעו, כי יפעלו באמצעות משרדיהם כדי לקדם את הפרוייקט. ממשלת ירדן הביעה את הסכמתה העקרונית להקמת הפארק המשותף.
על פי התוכנית הראשונית של הפרוייקט, יוקם פארק תעשיות דו-לאומי. מחציתו, 1000 דונם, יוקם בשטח ירדן - בצמוד לשדה התעופה עין עברונה, ומחציתו, 1000 דונם נוספים, בשטח שקרוב לעין עברונה. שני השטחים יאוחדו לצורך הפרוייקט, ותוקם מינהלת משותפת לניהולו. השטח הישראלי נמצא בחזקת עיריית אילת, והוא הועבר אליה במסגרת חילופי קרקעות עם המועצה האזורית חבל אילות.
על פי התוכנית שגיבש קדוש, הפארק יהיה רב תכליתי, ויוקמו בו מפעלי תעשיות היי-טק, מרכזי ירידים ותערוכות בינלאומיות, שטחי תצוגה, ומרכז ענק לשירותי קרקע למטוסים, וכן תעשיית תחזוקת מטוסים, בעיקר אלה שמגיעים לשדות התעופה באילת ובעקבה. כמו כן, מתוכננת בו הקמת חממות טכנולוגיות ומעבדות מחקר.
כדי לקדם את פרוייקט הפארק, וכן פרוייקטים משותפים עם ירדן, מינה משרד החוץ את יחיא כנציג מיוחד, שיישב באופן קבוע באילת, ויטפל בכל העניינים השוטפים שבין אילת ועקבה. יחיא סיים באחרונה את תפקידו כשגריר ישראל בפינלנד, והוא יעסוק בכל הנושאים הכלכליים, איכות סביבה, פרוייקטים משותפים, תשתיות וכד', בין אילת-ישראל ובין עקבה-ירדן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.