שלושה נכסים בבניין ביבנה של חברת י. ברוש תעשיות (1991), נמכרו באחרונה בכ-20% מתחת להערכת השמאית מטעם כונס הנכסים. החברה, שהיתה בזמנו יבואן ומשווק גדול של מוצרי חשמל, נקלעה לקשיים ב-2002, ולאחר מכן מונה עו"ד ישראל שפלר לכונס נכסים קבוע, המממש את נכסיה. נראה שהקונים מנצלים את חולשת השוק ואת מצבה של החברה, כדי לרכוש נכסים בזול.
איש עסקים מקומי רכש, במכרז, שני אולמות בני 900 ו-180 מ"ר בבניין שבו 3 קומות ומרתף. הוא שילם 730 אלף דולר, שהם 680 דולר למ"ר. השמאית נחמה בוגין העריכה את שווי הנכס ב-850 דולר למ"ר, ובמכרז הושג לפיכך מחיר הנמוך ב-20% מההערכה. האולמות שימשו בעבר כמחסן למוצרי החברה-הבת מולטי-קש. בכוונת הקונה להפוך את האולמות לשטחים לשיווק מסחרי.
המתווך יעקב מימרן מיבנה רכש, בהתמחרות, 140 מ"ר בקומת הקרקע המסחרית של הבניין, שרובה מושכרת לשופרסל (ראו בהמשך). הוא שילם 130 אלף דולר, שהם כ-930 דולר למ"ר. השמאית ביגון העריכה את שווי הנכס ב-178 אלף דולר, ומימן שילם 27% מתחת להערכה.
הרכישה היא עיסקת תשואה: החנות מושכרת לרשת כפר השעשועים ב-8.5 דולר למ"ר לחודש. העיסקה נותנת למימרן תשואה של 11%. חוזה השכירות הוא לתקופה קצרה, עם אופציה להאריכו ב-3 שנים. אם הרשת תחליט שלא להאריך את החוזה, יש למימון שני שוכרים-בכח בתנאים דומים. סביר להניח שכפר השעשועים תרצה להאריך את החוזה, מאחר שהחנות נמצאת ליד היפרנטו של שופרסל, המשמש כעוגן לבניין.
בעיסקה שלישית, רכש איש עסקים מקומי את משרדי ההנהלה-לשעבר של חברת י. ברוש, בקומת משרדים הנמצאת מעל לקומה המסחרית. המשרדים הם בני 450 מ"ר, והקונה שילם 198 אלף דולר, שהם 425 דולר למ"ר. השמאית בוגין העריכה את שווי המשרדים ב-550 דולר למ"ר, והקונה שילם 23% מתחת להערכה.
חברת מודיטרון תובעת מי. ברוש דמי ניהול בגין עיסקה מסחרית מ-1999. בעיסקה זו רכשה מודיטרון כמעט את כל הקומה המסחרית של הבניין, בשטח 3,300 מ"ר, במחיר שלא נמסר. הקומה הושכרה לטווח ארוך לקבוצת שופרסל. החוזה בין הצדדים קבע, כי חברת י. ברוש תהיה אחראית לתשלום דמי השכירות ודמי הניהול למודיטרון.
לאחר שי. ברוש נקלעה לקשיים, הפסיקה שופרסל לשלם את דמי הניהול, באמרה כי י. ברוש אינה פעילה ואינה מנהלת את הנכס. אי לכך תובעת מודיטרון מי. ברוש את הפרש דמי הניהול. מודיטרון נמצאת בבעלות חברת אשל מרדכי 40%, השמאי אהוד המאירי 20%, היהלומן עמי ברוקמן 20% ואיש העסקים משה גוטלהף 20%.
י. ברוש נקלעה ב-2003 לחובות של כ-50 מיליון שקל, בעיקר לבנק דיסקונט ולבנק הבינלאומי. השליטה בחברה היא בידי גדעון וונדה ויגדור 38% ורונן גניס 13%. מניות החברה נסחרו בבורסה. רוב המניות החברה משועבדות לשני הבנקים. החברה גם קיבלה בזמנו הלוואה מבנק פיתוח התעשייה, כנגד שיעבוד זכויות בנכס ביבנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.