המיליונרים החדשים והאלמונים של נס:

גם רביב צולר, מנכ"ל נס, מחזיק אופציות למניות המגלמות הטבה של מיליוני דולרים * שלמה בן-צבי, מבעלי השליטה בערוץ 10, מכר מניות ב-2.1 מיליון דולר ומחזיק מניות ב-5 מיליון דולר

חגי לביא ולאה אטד צברו מיליוני דולרים

אם לא יהיו הפתעות עד סוף השנה, סביר להניח שהנפקת נס תיחשב להנפקת השנה (יחד עם סיגנצ'ר של בנק הפועלים) וגם להנפקה המפתיעה של השנה, כיוון שלא מדובר על חברת חלום, אלא בחברת שירותי מיחשוב עם רווחיות לא ממש מדהימה. הנפקת נס תיחשב גם כהנפקה שהפכה מספר אנשים פרטיים, אלמוניים יחסית, לעשירים.

מי הם בעלי המניות, המנהלים והדירקטורים בחברה? ובכן, בעל המניות הגדול בחברה הוא בנק ההשקעות וורבורג-פינקוס, אשר החזיק טרם ההנפקה 34.5% מהון החברה. וורבורג-פינקוס מימש בהנפקה מניות תמורת כ-19.7 מיליון דולר וירד לאחזקה של 21.9% בהון החברה - אחזקה ששווה כיום כ-87 מיליון דולר.

נפגשים עם מזומנים

משפחת וולפסון, בעלת המניות השנייה בגודלה בחברה, החזיקה טרם ההנפקה ב-30.6% מהון ודוללה לאחזקה של 17.3%, לאחר שמימשה מניות תמורת כ-25.6 מיליון דולר.

משפחת וולפסון היא משפחה יהודית חרדית, שמנהלת את עסקיה מניו יורק. נס היא רק אחת מתוך ההשקעות הרבות של המשפחה, שמתמקדת דווקא בנדל"ן ובהשקעה בקרנות גידור ובקרנות הון סיכון. הדמות הדומיננטית במשפחה הוא מוריס וולפסון, שמכהן כיום כדירקטור בנס.

גם חגי לביא, שמכהן כדירקטור בחברה, מכר חלק ממניותיו בנס. לביא ואשתו החזיקו, טרם ההנפקה, ב-6.5% מהון המניות של נס באמצעות חברת G.L.Y אשר בבעלותם. בהנפקה מכרו השניים מניות תמורת כ-5 מיליון דולר ונותרו עם אחזקה של 3.8% בחברה, אחזקה ששווה כיום בשוק כ-15 מיליון דולר. לביא הפך לבעל מניות בנס לאחר שזו רכשה את החברה אשר ייסד, גלעד תוכנה ומערכות, באפריל 99', בעסקת מניות. טרם הקמת גלעד ומכירתה לנס, כיהן לביא בתפקידים ניהוליים שונים בבנק דיסקונט ובבזק.

מהמסמכים של נס עולה כי ללביא יש הסכם עם נס, למתן שירותי יעוץ לחברה, לפיו הוא מקבל מדי שנה תשלום של כ-247 אלף דולר.

בעלת מניות נוספת שמימשה מניות היא חברת Velston Pte. האחרונה החזיקה טרם ההנפקה ב-5.2% מהון החברה, מכרה בהנפקה מניות תמורת כ-4 מיליון דולר ודוללה לשיעור אחזקה של 3.0%, ששווה כיום בשוק כ-12 מיליון דולר. על פי התשקיף של נס, Velston היא חברה מתל אביב, אשר מוטביה הם קרן סוקרטס וקרנות על שם פרופסור יובל לוי, בעל משרד עו"ד בתל-אביב. ההערכות הן שמשרד עו"ד של לוי מחזיק בנאמנות את המניות עבור אחד מלקוחותיו וכי לא מדובר באחזקה אישית של לוי.

שתי חברות השקעה נוספות נפרדו במסגרת ההנפקה ממניות ונפגשו עם מזומן. הראשונה היא חברת גמול-אמגל, חברה בת של חברת ההשקעות גמול, שנסחרת בבורסה בתל-אביב והשנייה היא חברת GOWRON אינטרנשיונל. גמול-אמגל החזיקה טרם ההנפקה ב-3.6% מהחברה, מימשה בהנפקה מניות תמורת כ-5 מיליון דולר וירדה לאחזקה של 1.5%.

GOWRON אינטרנשיונל היא חברה שרשומה באיי גיברלטר, שנחשבים למקלטי מס. נס אינה מציינת מי הם מוטבי החברה אך כותבת ששלמה בן-צבי, כיום אחד השותפים בערוץ 10, מכהן כדירקטור ב-GOWRON ומחזיק בזכויות ההצבעה וההון של מניות נס המוחזקות על ידי GOWRON, הנשלטת על-פי ההערכות על-ידי אשתו של בן-צבי. GOWRON החזיקה טרם ההנפקה ב-2.3%, מכרה מניות תמורת כ-2.1 מיליון דולר ונותרה עם אחזקה של 1.2% (כ-5 מיליון דולר).

גם השכירים מתעשרים

הנפקת נס הפכה גם שורה של שכירים לאנשים עשירים, לפחות "על הנייר". אהרון פוגל, שמכהן כיו"ר החברה וכיו"ר חברת הביטוח מגדל, החזיק טרם ההנפקה ב-1.5% מהחברה ודולל בעקבותיה לאחזקה של 1.2%. אחזקתו של פוגל שווה כיום בשוק כ-4.7 מיליון דולר, אך חשוב להדגיש כי כל אחזקתו של פוגל היא למעשה אחזקה באופציות ולא במניות בפועל.

חלק מהאופציות ניתנו לפוגל במחיר מימוש של 58 סנט וחלק במחיר מימוש של 8.47 דולר, מה שאומר שההטבה שגלומה בהן ("על הנייר") מסתכמת כיום בכ-2.3 מיליון דולר (כ-10 מיליון שקל). בנוסף, הוקצו לפוגל בתחילת השנה כ-72 אלף אופציות נוספות לפי מחיר מימוש של 11.82 דולר, קרוב למחיר המניה כיום בשוק. את האופציות האלה יוכל פוגל לממש רק החל מינואר 2005.

פוגל מכהן מזה כחמש שנים בחצי משרה כיו"ר נס, ומשתכר בחברה כ-152 אלף דולר בשנה, מה שאומר שעד היום הוא קיבל מהחברה שכר בסכום כולל של כ-750 אלף דולר (כ-3.4 מיליון שקל).

הנפקת נס הפכה גם את רביב צולר, מנכ"ל ונשיא החברה, לאיש די עשיר. צולר החזיק טרם ההנפקה 1.8% מהחברה ודולל בעקבות ההנפקה ל-1.4% מהמניות. גם במקרה של צולר, מדובר באחזקה באופציות ולא במניות. מחיר המימוש של האופציות של צולר עומד על 8.47 דולר, כך שההטבה שגלומה באחזקה זו מסתכמת כיום בכ-1.9 מיליון דולר.

טוביה פלדמן, סמנכ"ל התפעול של החברה מזה שלוש שנים, מחזיק באופציות הניתנות למימוש לפחות מ-1% מהון המניות של החברה ומגלמות בתוכן הטבה של פחות ממיליון דולר. לאה אטד, סגנית נשיא בחברה, מחזיקה באופציות הניתנות למימוש ל-1.9% מהון החברה ומגלמות הטבה של כ-5.9 מיליון דולר. במקרה של אטד, האופציות ניתנות למימוש לפי מחיר מימוש של סנט אחד בלבד. אטד הפכה לבעלת מניות בנס לאחר שחברת קומפרו אותה ניהלה, נרכשה על ידי נס בשנת 99'. *