קיבוץ חולדה: לא בטוח שהשותפות בין פרץ בונה הנגב וילדי שרון תבנה השכונה

לטענתו, הכשרת הישוב זכתה במכרז להקמת 138 יח"ד; השותפות היתה אמורה להיות הקבלן המבצע

"קיבוץ חולדה וחברת הכשרת היישוב חידשו לפני חודש את המו"מ להקמת השכונה הקהילתית, מתוך כוונה לשנות את סעיפי החוזה". כך אומר האחראי על הקמת השכונה הקהילתית מטעם הקיבוץ, גדעון דודאי.

בין הסעיפים שבמו"מ, התנאים הכלכליים של החוזה וכן זהות הקבלן המבצע. לדברי דודאי כלל לא בטוח שחברת ש.פ הנגב, שותפות של פרץ בונה הנגב וגלעד ועמרי שרון, אכן תקים את השכונה, כפי שנקבע בחוזה המקורי.

ההסכם בין ש.פ הנגב לבין הכשרת הישוב נחקר בימים אלה על-ידי המשטרה בחשד ששימש מסווה להעברת 1.3 מיליון שקל מבעלי הכשרת הישוב - משפחת נמרודי למשפחת שרון. החקירה התחדשה לאחר שהוקפאה לפני חצי שנה בהוראת פרקליטות המדינה.

לדברי דודאי, קיבוץ חולדה פרסם לפני תשע שנים מכרז להקמת השכונה הקהילתית ובה 138 יחידות דיור חד-משפחתיות ודו-משפחתיות. במכרז זכתה חברת הכשרת הישוב, כיזמית הפרויקט, כאשר על-פי ההסכם, מי שאמור היה לבנות את השכונה הייתה ש.פ הנגב.

לדברי דודאי, הקיבוץ לא התעניין במיוחד בזהות הקבלן המבצע, וכי ש.פ הנגב הוצגה בפניו כחברה פעילה בה שותפים פרץ בונה הנגב וגלעד שרון. לטענתו, גלעד שרון אף נכח במספר פגישות, והציג את עצמו כשותף של חברת פרץ בונה הנגב.

לדברי דודאי, לא היה ידוע לו על מעורבותו של עומרי שרון בחברה.

השכונה הקהילתית לא הוקמה בסופו של דבר בשל עיכוב התוכניות בוועדה המחוזית, שסברה שאין להקים שכונה צמודת קרקע בלב איזור המרכז.

התוכניות הוגשו לוועדה בסוף 1999 ואושרו בסופו של דבר רק ביוני 2002. אישור סופי לתב"ע התקבל לפני חמישה חודשים בלבד, והוא היה הרקע לחידוש המגעים עם הכשרת הישוב.

סיבה נוספת לאי הקמת השכונה, היתה ביטול החלטת מועצת מקרקעי ישראל בדבר הרחבות מושבים וקיבוצים - 737, שמחייבת כיום שינוי בסעיפים רבים בעסקה. ההחלטה תפחית את הרווח לקיבוץ וליזמים.

דודאי מדגיש, שהקיבוץ מעוניין בעסקה גם כיום, הוא רואה את עצמו כמחויב לחוזה המשולש שנחתם בין הצדדים, אך דורש שינוי סעיפים בה. לדבריו, "לא ידוע איך ייגמר המו"מ בין הצדדים, מה שבטוח הוא שעתה יקפידו יותר לברר את זהות הקבלן המבצע".