משפחת עופר מסמנת היום (ה') ניצחון גדול באסיפה הכללית של החברה לישראל, שכונסה לאישור עיסקת בעלי העניין בצים. העיסקה אושרה ברוב של 94%, כשבקרב בעלי המניות שאינם מהווים בעל עניין אישי בעיסקה, הושג רוב של 76%.
ל"גלובס" נודע, כי בין כל הגופים המוסדיים שהשתתפו באסיפה, רק קומץ מהגדולים התנגד לעיסקה: פועלים סהר, קפיטל, דש, קרנות הנאמנות של איגוד ומנורה גאון.
בנק לאומי עצמו לא השתתף בהצבעה, לאחר שרשות ני"ע קבעה, כי הוא בעל עניין אישי בהצבעה. והגופים שבשליטת הבנק - קופות הגמל הצביעו בעד העיסקה, ושתי חברות הקרנות - פיא ופסגות, נמנעו.
גוף נוסף שנמנע בהצבעה הוא עמדה, חברת הקרנות של בנק המזרחי. כל יתר הגופים תמכו בעיסקה.
במסגרת העיסקה שאושרה תרכוש ותחכור צים, שבשליטת החברה לישראל, 12 אוניות מחברת הספנות זודיאק שבבעלות סמי עופר, תמורת סכום של כ-820 מיליון דולר. סמי עופר הוא מבעלי השליטה בחברה לישראל, יחד עם בנו עידן. השניים מחזיקים ב-50.6% ממניות החברה.
על-פי העיסקה, קבוצת עופר תרכוש ארבע מהאוניות, ארבע אוניות נוספות יהיו בבעלות משותפת של צים ושל משפחת עופר, וארבע הנותרות ייחכרו על-ידי צים ל-10 שנים.
בחברה לישראל אמרו היום, כי זהו יום חשוב בתולדות צים, משום שתוכנית ההצטיידות תאפשר לחברה לממש את התוכנית האסטרטגית שלה ולהרחיב את הכנסותיה ורווחיותה.
יצוין, כי בימים האחרונים הזהירו בחברה לישראל ובמשפחת עופר, כי אם תוכנית ההצטיידות לא תצא לפועל - תידרש צים לרכוש ולחכור אוניות אחרות בשוק הבינלאומי במחירים גבוהים בהרבה. זאת, משום שתנאי השוק כיום גורמים למחירים גבוהים בשוק הספנות העולמי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.