מכירה שלישית בתוך רבעון - הפעילות עוברת לחו"ל

עיסקת קניון רחובות משלימה מהלך, שבו מכרה נצבא בשלושת החודשים האחרונים שלושה נכסים בארץ, בתמורה כוללת של כ-60 מיליון דולר

עיסקת קניון רחובות משלימה מהלך, שבו מכרה נצבא בשלושת החודשים האחרונים שלושה נכסים בארץ, בתמורה כוללת של כ-60 מיליון דולר - 49 מיליון דולר ממכירת 50% מקניון רחובות, ועוד 11 מיליון דולר ממכירת שני מגרשים לבניית כ-300 דירות, ברחובות ובכפר-סבא.

נצבא, כמו חברות נדל"ן רבות אחרות, מעבירה את הדגש בהשקעותיה מהארץ לחו"ל. במקביל למכירת שלושת הנכסים היא רכשה בחודשים האחרונים 8 בניינים של נכסים מניבים באיזור פריז, בתמורה כוללת של כ-120 מיליון דולר.

אמנם, הכסף איננו עובר ישירות מהארץ לחו"ל: נצבא מממנת את עיקר ההשקעות בצרפת מהלוואות בנקאיות, והיא כבר גייסה בנפרד את ההון העצמי הדרוש לרכישת הנכסים. אולם, המכירות מצד אחד והקניות מצד שני מראות שגם נצבא מבינה, כמו חברות אחרות, לאן נושבת הרוח. ענף הנדל"ן בארץ מתכווץ, מול אפשרויות עסקיות כמעט בלתי מוגבלות בחו"ל, בעיקר באירופה.

מכירת 50% מהקניון נולדה כעיסקה מזדמנת. נצבא ניהלה מו"מ ראשוני למכירת חלקה לכלל ביטוח, אך לפתע הופיעה הצעה של קבוצת שרוקה-רבינוביץ במחיר ובתנאים טובים יותר. אחד הצימוקים בעיסקה, מבחינת נצבא, הוא שהמכירה מניבה לה רווח הון נטו של כ-32 מיליון שקל, המצטרפים למאזן ומגבירים את כוח המשיכה של החברה כמועמדת למכירה.

במקביל לעסקאות אלו, ממשיך להתנהל מאחורי הקלעים מו"מ על עיסקה, שבה ירכשו גמול (60%) ואגד (40%) את השליטה בנצבא, בכ-150 מיליון דולר. כפי שפורסם ב"גלובס", הוגשה הצעה זו לפני כחודש, ומאז היא נבחנת על-ידי צוות בראשות רו"ח דניאל דורון. הצוות גם מביא בחשבון כמובן את העובדה שבשבועות האחרונים הפכה נצבא לחברה הרבה יותר נזילה מצד אחד, והרבה יותר בחו"ל הרווחי מצד שני.