עיריית קרית ים מופיעה בדירוג הכלכלי השנתי של הרשויות המקומיות בארץ, שמפרסמת חברת הדירוג דן אנד ברדסטריט, כדוגמא מרכזית לרשות מקומית עם גרעון כבד שאינה נוקטת בהליכי התייעלות וחיסכון. לעירייה, על-פי הדירוג, היה גרעון של 34.4 מיליון שקל ב-2003, המהווה 23.5% מתקציבה, ולמרות זאת היא הגדילה את מצבת כוח האדם שלה ב-18.7%, והיא מדורגת במקום האחרון מבחינת ההתייעלות במצבת כוח האדם.
בעיריית קרית ים אמרו בשבוע שעבר בתגובה, כי "בתוך שנה אחת הצליחה העירייה למזער גרעון ענק של 34 מיליון שקל ולהקטין אותו ביותר מ-60%. עובדה זו עולה מנתוני הדו"ח הכספי של הרבעון האחרון שהציג בימים אלה ראש העיר, שמואל סיסו, בפני חברי מועצת העיר. מנתוני הדו"ח עולה, כי העירייה עומדת לסיים את שנת התקציב הנוכחית, 2004, בגרעון של 10 מיליון שקל בלבד, בדיוק על-פי המתחייב מתוכנית ההבראה עליה חתמה עם משרד הפנים".
בעיריית קרית ים מדגישים, כי סיסו נכנס לתפקידו בסוף שנת 2003 ומצא עירייה משותקת, אשר עובדיה אינם מקבלים את שכרם במשך חודשים וחובות לספקים אינם מכובדים.
קרית ים מדורגת במקום ה-40 מתוך 50 הרשויות המקומיות הגדולות מבחינת גובה ההכנסות של העירייה. לעירייה היו הכנסות של 169 מיליון שקל. מספר התושבים - 45 אלף. העירייה היא במקום ה-48 מבחינת שיעור הגרעון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.