משרד הפנים: חובות הארנונה של משרדי הממשלה לעיריית חיפה - 215 מיליון ש'

הדו"ח מצא ליקויים ברישום נכסי המקרקעין של העירייה; ביקורת על המצב המאזני של החברה הכלכלית של חיפה בעקבות עיסקת מת"מ עם גב-ים

בין חייבי הארנונה לעיריית חיפה עובדים ופנסיונרים של העירייה, ובסכומים מהותיים שהעירייה לא הצליחה לגבות. חובם הכולל של עשרת עובדי העירייה בעלי החוב הגבוה ביותר הסתכם לסוף 2003 בכ-550 אלף שקל.

כך קובע משרד הפנים, בדו"ח הביקורת השנתי על עיריית חיפה המתייחס לשנת 2003. את הדו"ח ערכו רואי חשבון מטעם משרד הפנים.

כמו כן, בין חייבי הארנונה לסוף השנה כלולים חובות מהותיים של משרדי ממשלה, מוסדות ועסקים שהעירייה לא הצליחה לגבות. חובם הכולל של עשרים בעלי החוב הגבוה הסתכם לסוף השנה בכ-215 מליון שקל. כמו כן, העירייה נתנה הנחות בארנונה בגין שנים קודמות, וזאת בניגוד לקבוע בתקנות.

עוד מצא משרד הפנים, כי העירייה המשיכה כבעבר לממן את פעילותה הגרעונית של הכרמלית (אמצעי התחבורה התת-קרקעי של חיפה), בדרך של תשלומים על חשבון הון מניות.

כמו כן, מצא משרד הפנים, כי העירייה לא ניהלה קרן לעבודות פיתוח כנדרש בהנחיות של משרד הפנים, וכן בשניים מתוך ארבעה תקציבי פיתוח שנדגמו נמצאו ליקויים מהותיים שכללו, בין השאר, ליקויים בעריכת החוזה, בקבלת ערבויות ובהגדלת היקף העבודות ללא מכרז כנדרש.

בנושא רישומים, מצא משרד הפנים, כי רשימת נכסי המקרקעין שבידי העירייה, המנוהלת ידנית, אינה מאפשרת קבלת המידע הנדרש לאיתור הנכסים הנדרשים בדיווח למשרד הפנים. כמו כן, נמצאו חוזים שנחתמו בשנות החמישים ועדיין תקפים שלא עברו הליכי אישור משפטיים כמתחייב כיום.

רישום החיובים והתשלומים באגף הנכסים נעשה ידנית. ניהול כאמור, ללא אמצעי פיקוח ובקרה ממוחשבים, גוזל זמן רב, אינו יעיל ויוצר חשיפה לטעויות ולהתערבויות שאינן רצויות מצד המשתמשים במערכת, לדברי משרד הפנים. כמו כן, לא ניתן לקבל נתונים מהירים ובזמן אמת.

בנושא החברה הכלכלית העירונית של חיפה, הביקורת ביקשה לקבל הבהרות בנוגע לשווי המאזני של החברה, אשר הסתכם ליום 31 בדצמבר 2002 בכ-220 מיליון שקל. החברה הכלכלית ממומנת בפועל על-ידי העירייה.

מבדיקת הביקורת עולה, כי בשנת 1998 הנפיקה חברה שבבעלות החברה הכלכלית, מת''מ מרכז תעשיות מדע חיפה בע''מ, 50.1% מהון המניות שלה לצד ג'. מת''מ הינה הבעלים של איזור תעשיות מדע בפאתיה הדרומיים של חיפה, וברשותה נכסים מניבים רבים באיזור.

בפועל, אובדן השליטה הסב עד היום אובדן הכנסות לא מבוטל לעירייה (הדבר משתקף בפועל מתוך ספרי החברה הכלכלית). משרד הפנים מציין, כי לא התקבלה תגובת העירייה בנושא אבדן השליטה במת''מ, ובנושא השווי המאזני של החברה הכלכלית.

עוד מצאו רואי החשבון, כי מתוך 21 נכסים המשמשים בתי כנסת, נמצא כי ל-11 אין חוזים בתוקף.

עיריית חיפה מסרה בתגובה, כי "בנושא הארנונה כל העובדים שמוזכרים בדו"ח משרד הפנים הם פנסיונרים או עובדים זוטרים. חמישה מתוך עשרת העובדים החייבים ארנונה הם פנסיונרים, וכן ישנם עובד ארעי, אחות בבית חולים, פקידה, עובד ניקיון ועובד חינוך". עיריית חיפה מצטטת את הנאמר באחד מפרקי הדו"ח של משרד הפנים, בו נכתב כי רוב העובדים הבכירים בעירייה משלמים את חובות הארנונה והמים דרך תלוש המשכורת, ולא נמצא עובד בכיר החייב לעירייה. לדברי העירייה, העובדים החייבים הם אנשים קשיי יום, שכל הליכי הגבייה לגביהם מוצו.

בנושא חובות הארנונה של הממשלה מציינת העירייה, כי בינה לבין הממשלה קיימות מחלוקות עקרוניות, ולעירייה אין כלים חוקיים לכפות על משרדי הממשלה תשלומים שכן לא ניתן להטיל עיקולים בגין חובות אלו.

לגבי הכרמלית אומרת העירייה, כי המשך הפעלתה חיוני וסגירתה תגרום נזק לתושבי העיר. לגבי החוזים משנות ה-50 מציינת העירייה, כי החוזים הוכנו ואושרו משפטית כפי שהיה מקובל בתקופה ההיא.