עיריית ירושלים מקדמת את פרויקט פינוי הבינוי הראשון בירושלים. מדובר בפרויקט בעלות של 14 מיליון דולר במתחם דרך חברון.
שטח המתחם שייהרס הוא 16 דונם, עליו בנויים כיום מבני מגורים בהיקף של 2,100 מ"ר, בית כנסת קטן וגן ילדים. על שטח זה מתכננת העירייה להקים מספר בנייני מגורים בהיקף כולל של 20 אלף מ"ר ולהקים חניון תת-קרקעי, בית כנסת, מבני ציבור וגן ציבורי של שלושה דונם.
עלות תכנון התוכנית היא כ-900 אלף שקל, והיא מומנה על ידי משרד משרד הבינוי והשיכון. חברת פרזות נבחרה במכרז לנהל את הפרויקט.
במתחם מתגוררות 72 משפחות, בשיכונים שנבנו בשנות ה-50. חברת פרזות הגיעה להסכמה עם 80% מדיירי המתחם על התפנות וביצוע הפרויקט.
הממשלה הכריזה על מתחם דרך חברון כמתחם המיועד להתחדשות עירונית בשיטת פינוי-בינוי, וזהו המתחם הראשון בירושלים שקיבל את אישור הממשלה לפרויקט מסוג זה. תוכניות פינוי-בינוי בירושלים, כמו בקרית היובל ובקטמון, תקועות זה זמן בצנרת.
מהנדס העיר, אורי שטרית, אמר ל"גלובס", כי הסיבה לאי-קידומם של תוכניות פינוי-בינוי בעיר, נבע בין היתר מדרישתו של משרד השיכון לפטור מתשלום היטלי השבחה לעיריית ירושלים. הטענה הנגזרת מכך, היא כי הפרויקטים לא כדאיים כלכלית. "במקרה האמור הצלחנו להוכיח שהפרויקט כדאי, גם בלי לפטור מתשלום היטל השבחה", אמר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.