תנובה נכנסת לשוק הירקות החתוכים באמצעות שותפות בחברת עלי קטיף

נכנסת לחזית נוספת במלחמה מול שטראוס, בעלת א.נ.פ; כבר השבוע תחל לשווק את מוצרי עלי קטיף תחת המותג "חסלט"

תנובה נכנסת לקטגוריה חדשה של ירקות חתוכים לסלט, זאת באמצעות כניסה לשותפות בחברת עלי קטיף. מהלך זה נעשה בהמשך לרכישת אופציה לשותפות ב-25% בחברת סלטי שמיר, יצרנית הסלטים המצוננים, שבבעלות עצמון ראש והציבור.

החל מהשבוע תנובה תשווק את מוצרי חברת עלי קטיף, יצרנית המותג "חסלט", המתמחה בגידול ירקות עלים נקיים ומבוקרים מחומרי הדברה.

במסגרת ההסכם שנחתם תפיץ תנובה ותשווק 14 סוגי סלט מצונן חתוך ושטוף לרשתות השיווק ולרשתות הפרטיות.

זוהי כניסתה הראשונה של תנובה לשוק הסלטים המצוננים שהיקפו מוערך בכ-100 מיליון שקל בשנה. שוק זה נשלט על ידי שטראוס עם כ-55% נתח שוק ועלי קטיף עם 30%, שעיקר חוזקה הוא הכשר הבד"צ למוצרים ותו איכות העומד בתקנים גבוהים.

חברת עלי קטיף פועלת כ-15 שנה בשוק הישראלי ומספקת את תוצרתה בעיקר למגזר החרדי, דתי, וכן מייצאת לארה"ב ולאירופה. בתנובה מסביר קובי אייזנר, מנהל חטיבת מכירות תשלובת החלב, את הכניסה לתחום בכך שהחברה מבקשת לנצל את הניסיון שלה בטיפול במוצרים קצרי תוקף על המדף. אליעזר ברט, מנכ"ל חברת עלי קטיף, מסביר כי החיבור לתנובה נכון לחברה בגלל ערך ההפצה הגדול ביותר בארץ וכן מערך השיווק והמכירות המקצועי.

היקף שוק הסלטים המצוננים (הטריים והחתוכים) בישראל מוערך, כאמור, בכ-100 מיליון שקל. שטראוס מחזיקה נתח שוק של 55% באמצעות המותג "אחלה" על בסיס הפלטפורמה של חברת א.נ.פ, בה מחזיקה שטראוס 51%. א.נ.פ היא בעלת המותג "סלסלט" ו"גינה לי", וחברת "עלי קטיף" עם נתח שוק של 30% עם המותג "חסלט".

קטגורית הסלטים המצוננים נהנית מצמיחה גבוהה מאוד. בשנת 2003 הראתה צמיחה של 74%, ובשנת 2004 גידול של 38%. הצמיחה נובעת ממגמות עולמיות של מעבר לצריכה של סלטים מוכנים הפוטרים מן הצורך בשטיפה, קילוף וחיתוך. מגמה נוספת היא זו של המעבר למוצרים בריאותיים. מגמה נוספת המשתלבת בקטגוריה היא הנוחות.

גם אם נראה שקטגוריית הירקות החתוכים היא אטרקטיבית מאוד, יש לקחת בחשבון כי פרמיית המחיר הגבוהה הנגבית עבור הפינוק שמציעה הקטגוריה, מהווה חסם די רציני לחדירה של הקטגוריה לשוק, מה גם שאורך חיי המדף של הקטגוריה יוצר בעיות לוגיסטיות שאינן פשוטות, כמו גם תחרות מול המותג הפרטי של הרשתות, שאינן משקיעות כלל במיתוג המוצרים ומוכרות אותם בפער משמעותי.