היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, סבור, כי לא ניתן לעקל כספי מיסים של חייבים לרשויות המקומיות, כל עוד הכספים הללו נמצאים בידי הנישום או המשלם וטרם התקבלו בקופות העיריות.
לדעת מזוז, הדבר נובע מהאבחנה שמס ותשלום חובה שאדם חייב לרשות ציבורית איננו בגדר נכס של הרשות על-פי חוק הוצאה לפועל, קודם לתשלומו. לכן, הנושה איננו יכול לנקוט בהליכי הוצאה לפועל למימוש חובו באמצעות עיקול תשלומים אצל הנישומים והחייבים בתשלומי חובה. כך עולה מעמדת היועץ המשפטי, שהוגשה לבג"ץ בערעור שהגישה עיריית יהוד נגד 60 גופים אשר ביקשו עיקולים על כספים שעיריית יהוד חייבת להם.
לדעת מזוז, כל הכספים שמותר לממן מהם את הוצאותיה השוטפות של הרשות המקומית, הם כספים שיש להכניסם לחשבון מיוחד המוגן מפני עיקול. מהכספים הללו יכולה העירייה להוציא הוצאות חיוניות המוגדרות על-פי החוק ובכללן מים, חשמל, ביוב, כבאות, רווחה, אשפה ועוד. העודפים מועברים מדי חודש לחשבון הרגיל של העירייה הניתן לעיקול. ביחס להיטלי ההשבחה והיטלי הפיתוח מציין מזוז, כי אלה אמנם נכנסים לחשבון השוטף של העירייה, אך כל עוד הם נמצאים בידי הנישום או המשלם וטרם נתקבלו בגזברות העיריות - הם אינם בני עיקול.
עיריית יהוד נמצאת בגרעון מצטבר של 200 מיליון שקל, ועקב חובותיה הכבדים מתנהלים נגדה עשרות תיקי תביעות והוצאה לפועל שבמסגרתם עוקלו חשבונותיה בבנק. (ע.א 10233/04).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.