אמפא השקעות ממשיכה במימושים: רשמה רווח הון נטו של 3 מיליון שקל

מכרה 36.5% משטחי המשרדים בפרויקט מגדלי אור הנבנה ברמת החי"ל בת"א

חברת אמפא השקעות, שבשליטת חברת אמפא של האחים פוגל והאחים נקש, דיווחה בשבוע שעבר, כי מכרה את אחזקותיה בבת אור תעשיות אלקטרוכימיות, ליתר השותפים בבת אור, תמורת 3 מיליון דולר.

לחברת בת אור 36.5% משטחי המשרדים ו-25% משטחי החניות בפרויקט מגדלי אור, הנבנה בימים אלו ע"י חברת רד בינת נכסים, במתחם רמת החי"ל, בת"א. הפרויקט כולל שני בנייני משרדים בני 30 אלף מ"ר, 3,000 שטחי מסחר ו-37 אלף מ"ר חניונים ומרתפים, ועלותו מוערכת ב-50 מיליון דולר.

חברת אמפא צפויה לרשום בגין העיסקה רווח הון נטו של 3 מיליון שקל. אמפא השקעות היא חברת אחזקות הפועלת בתחומי השירותים הפיננסיים, היי-טק ונדל"ן. בשנים האחרונות נקלעה להפסדים כבדים כתוצאה מהשפל בנדל"ן ובענף ההיי-טק. מצבה של החברה אילץ אותה לנהל עם בנק הפועלים מו"מ לצורך פריסת חוב של 212 מיליון שקל, שנטלה החברה בחודש אוקטובר 2000 לצורך רכישת החברה להשקעות של הבנק לפיתוח התעשייה. על פי ההסכם עם הבנק, נפרסה יתרת ההלוואה, בסך של כ-145 מיליון שקל, עד שנת 2010. החזר ההלוואה מבוצע ע"י מימוש נכסים ושימוש במקורות החברה.