מוסקבה: שוק דירות היוקרה צומח בקצב הגבוה בעולם

קהל היעד מעדיף להתרחק ממרכז העיר ולגור בדירות באוהאוס עם אמצעי אבטחה רבים

מוסקבה הופכת אט אט לאחת הערים בעלות הביקוש הגבוה ביותר לדירות יוקרה, מבין ערי אירופה.

מנתונים על נכסי מגורים בעיר עולה כי מוסקבה נחשבת כיום לעיר בה שיעור נכסי היוקרה צומח בקצב הגבוה ביותר מבין ערים בעולם.

עם זאת, מהנתונים עולה כי מסקנה זו אינה מובהקת, לאור העובדה שהנכסים בבירה הרוסית מקוטלגים על פי תג מחיר, שלעיתים אינו משקף את אופיים.

כך לדוגמא, דירות אשר ממקומות באזור הכיכר האדומה שבמרכז העיר, נחשבות ליקרות מאוד, אך בפועל אינן ראויות לתואר 'דירות יוקרה'.

אופי דירות היוקרה בבירה הרוסית נגזר לרוב מקהל היעד, כשרבים מהרוכשים של הנכסים הם אנשים אשר צברו את כספם בדרכים לא כשרות.

על כן, מרבית הנכסים ממוקמים בשטחים מבודדים, וכוללים לרוב אמצעי אבטחה ותצפית על אזורי החנייה והכניסה של הדירות, על פי בקשת הלקוחות.

סוכני הנדל"ן בעיר מסבירים עוד כי במוסקבה שיעור גבוה מאוד של גניבות רכוש ורכב, מה שגורם ללקוחות אמידים לחפש אמצעי הגנה כנגד התופעה.

סממן נוסף של דירות היוקרה ברוסיה הוא ביקוש רב לעיצוב באוהאוס. במדינה, בדומה לשאר מדינות חבר העמים, בנויות רוב הדירות עם תקרות נמוכות בגובה של עד 8.5 רגל, שריד למדיניות הממשל משנות ה-60.

סוכני הנדל"ן בעיר מספרים שהלקוחות העשירים מעדיפים תקרות גבוהות של מעל 10 רגל, וחלונות גדולים המשקיפים לפארקים או על העיר.

סוכני הנדל"ן בעיר מציינים שהרשויות במוסקבה הרימו לאחרונה את הכפפה, וכיום נבנים בעיר מספר פרוייקטים יוקרתיים, הכוללים דירות קונדומיניום ופנטאהוזים.

הפרוייקטים כוללים דירות הנקראות 'דירות קלאב', ונהנים ממיקומים אטרקטיביים, עיצובים דקורטיביים, אמצעי אבטחה, ושטחים ירוקים סביבם.

נכסים נוספים הנחשבים למבוקשים במיוחד הם אלו שנבנו בתקופת סטלין (1929-1953), הודות לעיצוב הארכיטקטוני והמרווח המאפיין אותם.

מרבית הנכסים הללו מוגדרים במוסקבה כנכסים 'לשימור' ושיפוצם מותנה במגבלות רבות.

סוכני הנדל"ן טוענים עוד כי יש מקום נוסף לעלייה בביקושים לנכסי היוקרה. הסוכנים טוענים כי בעיר אין עדיין מספיק תשתית ושירותים עבור קהל היעד, המבקש נכסי יוקרה בדומה לערי מערב אירופה.

בנוסף, רבים מן העשירים עדיין מעדיפים לרכוש נכסים יוקרתיים במערב אירופה, על חשבון רוסיה עצמה.