מבקר המדינה קבע בדו"ח שלו על הרשויות המקומיות לשנת 2003, כי חריגות במצבת כוח אדם היו אחד הגורמים לפרוץ המשבר ברשויות וכתוצאה מכך לאי תשלום שכר לאלפי עובדים.
עיריית קרית אונו היא אחת הדוגמאות. דו"ח אגף הביקורת של משרד הפנים לשנת 2003 מצא, שבעוד שהעירייה לא העבירה במועד תשלומי ביטוח לאומי, תשלומים לקופות פנסיה וקרנות השתלמות וניכויי מיסים משכר ומתשלומים אחרים בשל מצבה הכספי - היא ביצעה חריגות מתקן כוח האדם שאושר לה על-ידי משרד הפנים.
עוד נמצא, כי תקן כוח האדם הייעודי שבידי העירייה לא מעודכן, והתקן שאושר על-ידי משרד הפנים מתייחס לשנת 1999. כן התברר, שבידי העירייה לא נמצאו נתונים לגבי גובה התחייבותה הכספית בגין צבירת ימי חופשה ובגין ימי מחלה הניתנים לפדיון. בידיה נמצאו נתונים רק לגבי מספר ימי החופשה שצברו עובדיה וחלק מהאישורים הנדרשים מקרנות הפנסיה וביטוחי המנהלים לשנת הדו"ח.
ליקויים נמצאו גם בהליך העסקת בכירים. העירייה העסיקה בחוזה בכירים מנכ"ל, דובר, ממלא מקום מזכיר העירייה, מהנדסת עיר ויועץ משפטי - ללא אישור מנהל אגף שכר וכוח אדם במשרד הפנים.
על-פי הדו"ח, העירייה עמדה במרבית יעדי תוכנית ההבראה בסעיפי הקיצוץ בשכר והקטנת עלויות. את 2003 סיימה עם גרעון מצטבר כולל של 64.7 מיליון שקל, המהווים 50.8% מסך תקציבה לאותה שנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.