ראש עיריית רמת השרון, יצחק רוכברגר, אומר בסרטון מרשים ומלווה באפקטים המוקרן באתר האינטרנט של העירייה, כי "לא הכל מושלם עדיין ויש תמיד מקום לשיפורים".
בניגוד להצהרתו של רוכברגר, נראה שבעירו יש מי שעבורו המצב דווקא מושלם מאוד. דו"ח אגף הביקורת של משרד הפנים לשנת 2003 מצא, שהעירייה העסיקה קרובי משפחה של נבחרים ונושאי משרה בכירים ללא אישור מינהל העובדים, וכן חתמה על חוזי העסקה אישיים עם בעלי תפקידים בכירים, בהם גם מנכ"ל העירייה, לפני קבלת אישור משרד הפנים.
עוד מתברר, כי העירייה איפשרה ל-41 עובדים לצבור 123-55 ימי חופשה, וכן איפשרה ל-51 עובדים לנצל ימי חופשה מעבר ליתרה שעמדה לזכותם. העירייה גם לא ביצעה ניתוח יתרות לגבי הלוואות שניתנו לעובדים וועדי בתים.
העירייה שילמה לחלק מעובדיה שכר עבור שעות נוספות שלא על בסיס רישום נוכחות (''שעות נוספות גלובליות''). מסקנותיה של ועדת שירות שהוסמכה לדון בהעלאת דרגות לצורך פרישת עובדים, לא הובאו לאישור מועצת העיר כנדרש. העירייה העסיקה עובדים ויועצים כנותני שירות חיצוניים, ובכך עקפה את מגבלת תקני כוח האדם.
בבדיקת ניהול נכסים ובטיחות נמצא, כי חלק משוכרי המקרקעין של העירייה לא שילמו ארנונה ומים כמתחייב מחוזי ההשכרה. כמו כן, נמצאו מקרים בהם העירייה שילמה הוצאות חשמל עבור עמותות וגופים התנדבותיים, והוצאות אלה נרשמו בספרי העירייה כהוצאות רגילות ולא כתמיכות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.