גד זאבי הודיעה לאחרונה לוועדה המחוזית חיפה לתכנון ובנייה, כי הוא מסכים לתקן את תוכניתו להקמת מגדלי המגורים בני 30 קומות בכרמל בחיפה.
זאבי וראש עיריית חיפה, יונה יהב, סיכמו לפני מספר ימים, כי העירייה תתמוך בבקשה מתוקנת של זאבי, ולפיה יוקמו מגדלים של 11 קומות לכל היותר, ואשר יכללו 320 יחידות דיור.
זאבי הסכים לתקן את התוכנית בעקבות התנגדות של עיריית חיפה, המתירה כעת להקים בניינים עד לגובה של 9 קומות בלבד, ובמקרים יוצאי דופן עד 11 קומות.
הסדר הפשרה בין זאבי ליהב, שהגיע לידי "גלובס", קובע, בין היתר: אם פרויקט המגורים, שנקרא "מגדלי מגידו", יכלול פחות מ-320 יחידות דיור, ההפרש יהיה כתוספת זכויות בנייה למגורים בפרויקט הגרנד קניון בחיפה.
בנוסף, תתקיים פגישת המשך לגבי מימון פינוי בית הספר עליו יוקם פרויקט המגורים. זאבי אמור היה לממן את מלוא עלות ההעתקה, אך כעת לטענתו, יש לשנות ההסדר. לטענתו, ההסכם הקודם נחתם כאשר דובר על הקמת 800 יחידות דיור. זאבי ביקש לקיים בוררות בנושא זה אך בשלב זה העירייה לא מסכימה לבוררות.
זאבי הודיע בפגישה עם יהב, כי בכוונתו להתחיל להקים את המבנה הראשון בפרויקט ללא קשר לפינוי בית הספר. על-פי התוכנית החדשה שהגיש זאבי, הבנייה תהיה לפי 300%.
אי ההסכמות לגבי פרויקט גרמו לסכסוך בין זאבי ליהב. ראש העיר הקודם, עמרם מצנע, אישר לזאבי להקים את הפרויקט במתכונתו המורחבת, וכאשר נכנס יהב לתפקידו פעל נגד תוכניות בנייה לגובה באיזור הכרמל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.