איגוד לשכות המסחר: הארנונה לעסקים בת"א גבוהה בשיעור 74% בהשוואה לערים דומות

וינר: "נטל הארנונה על העצמאים מאיים על האיתנות הפיננסית של רבים מהם".

הארנונה לעסקים בתל-אביב גבוהה ב-74% בהשוואה לערים דומות, כך עולה מבדיקה שערך איגוד לשכות המסחר המתבססת על צווי הארנונה של הרשויות המקומיות לשנת 2004.

תל-אביב יקרה בממוצע ב-74% לכלל העסקים וב-50% בממוצע לענפי המסחר והשירותים בהשוואה לממוצע בעיריות שנבדקו: ירושלים, ראשל"צ, פתח תקווה, הרצליה, רמת גן, נתניה, חולון, חיפה, כרמיאל, ראש-העין, באר-שבע ויבנה.

חנות בגודל של 50 מ"ר בתל-אביב, משלמת 12,075 שקל בממוצע לשנה בהשוואה לחנות דומה ב-12 הערים שנבדקו, שמשלמת ל-7,604 שקל בממוצע לשנה.

בנוסף, משרד של 100 מ"ר בתל-אביב, משלם 24,150 שקל בממוצע לשנה לעומת משרד דומה ב- 12 הערים שנבדקו, שמשלם 15,799 שקל בממוצע לשנה.

פערים דומים קיימים גם בתעשייה: בית מלאכה בגודל 50 מ"ר משלם בתל-אביב 7,797 שקל בממוצע לשנה, לעומת 4,543 שקל ב-12 הערים שנבדקו.

לדברי נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, הארנונה ברשויות המקומיות היא אחת העלויות הכבדות ביותר המוטלות על המגזר העסקי. "מגזר המסחר והשירותים מהווה כיום פרה חולבת לאותן רשויות".

לין התריע, שבמצב הנוכחי, בתי עסק רבים יאלצו לעבור לערים דומות בהן עלויות הארנונה זולות יותר. "במקרים רבים, הארנונה הכללית משפיעה על המשך קיומו של העסק. יש לערוך רפורמה מקיפה בנושא הארנונה, ולהשוות את הקריטריונים לקביעת התעריפים, בין הרשויות ובין המגזרים השונים". דברים דומים אמר ל"גלובס" גם נשיא לה"ב, זאב וינר. "נטל הארנונה על העצמאים מאיימת על האיתנות הפיננסית של רבים מהם".