כור משנה כיוון: לא תמכור את שרתון ישראל אלא תשקיע במלונות 20 מיליון דולר ותנפיק החברה בבורסה תוך שנה

סיימה 2004 ברווח תפעולי של 8 מ' ד'; הסתיים הסכסוך בין שרתון ליואב איגרא לגבי מלון הרודס

יו"ר רשת המלונות שרתון ישראל, רוני פיינשטיין, הודיע היום (ג') כי הרשת מתכוונת להשקיע 20 מיליון דולר בשיפוץ ושידרוג בתי המלון הקיימים, והיא גם תנסה לצרף לרשת מלונות חדשים שינוהלו על-ידה. שרתון ישראל נמצאת בשליטת כור - 55%, בבעלות בנק הפועלים - 25%, ושרתון אירופה - 20%.

בעלי הרשת הודיעו היום, כי החליטו לוותר על האפשרות למכור את השליטה ברשת, ובעקבות כך הופסק המו"מ למכירתה ליצחק תשובה, מו"מ שהתנהל מזה שנה.

מנכ"ל כור, יונתן קולבר, אמר כי השינוי במצב המדיני, השיפור המשמעותי בתוצאות של כור, והשינויים לטובה בתחום התיירות, הביאו את הנהלת כור להחלטה, כי כדאי להמשיך ולחזק את אחזקות כור בשרתון ישראל. קולבר הוסיף, כי כור הפסיקה את כל הליכי מכירת אחזקותיה ברשת.

מנכ"ל רשת שרתון ישראל, אלי גונן, אמר כי לאור השיפור במצב התיירות ב-2004, בביצועיה העסקיים של החברה והאופטימיות הקיימת היום לגבי עתיד ענף התיירות, בעלי המניות החליטו על תוכנית פעולה לארבע השנים הקרובות. לדבריו, מדובר בהחלטות משמעותיות ביותר לגבי התנהלותה של שרתון.

לדברי ראשי שרתון, ב-2004 היה שיפור משמעותי בכל הפרמטרים: התפוסה עלתה ב-18%; המחירים עלו ב-10%; ההכנסות עלו ב-24% לסכום של-79 מיליון דולר; והרווח התפעולי עלה ב-98% ל-8 מיליון דולר. בשרתון אומרים, כי הם מצפים ב-2005 לרווח תפעולי של 17 מיליון דולר. לדבריהם, שרתון מתכננת לצאת להנפקה בבורסה בת"א תוך שנה.

במקביל, הודיעה שרתון ישראל כי נחתם הסכם הבנות לשיתוף פעולה בינה לבין חברת אונטריו קנדה, שבבעלות יואב איגרא. ההסכם מביא לסיום את הסכסוך העיסקי והמשפטי, על רקע הבעלות המשותפת במלון הרודס באילת.

הסכם זה מבטל את כל התביעות ההדדיות שהיו לצדדים בבתי משפט בארץ ובקנדה. בין השאר הוחלט על הקמת 100 יחידות נופש אקסלוסיביות ליד המלון; שרתון ישראל תמשיך לנהל את קומפלקס הרודס עד 2020; חברת TMI בבעלות איגרא, תמשיך להיות האחראית על תדמיתו של הקומפלקס.

שרתון ישראל ואיגרא מחזיקים במשותף את הבעלות בהרודס, כאשר כל צד מחזיק ב-50%.