בשנה האחרונה רשמו מכירות דירות יוקרה בארצות הברית שיא כל הזמנים. כך לפחות לגבי חברה מסוימת במדינה.
מספר דירות היוקרה, שנמכרו באמצעות חברת 'קולדוול בנקר' גדל בשנת 2004 בשיעור חד יחסית של 47% והסתכם ב-20,292 בתי יוקרה.
לא רק זאת, גם הסכום הכולל לדירות יוקרה שנמכרו באמצעות החברה צמח לשיא כל הזמנים - כ-35.5 מיליארד דולר, לעומת סך של 23.3 מיליארד דולר בשנת 2003.
חלק מהגידול הניכר במכירות דירות היוקרה נובע, קרוב לוודאי, מהתייקרות כוללת בענף הדיור בארה"ב, כשיותר בתים חצו את רף המחיר של 1 מיליון דולר לבית - רף אשר חברת הנדל"ן קולדוול בנקר, חברה בת של סנדנט, מגדירה "בית יוקרתי".
אולם, הגידול במכירות דירות יוקרה לא נובע רק מהתייקרות נומינלית וריאלית של הבתים בארה"ב, אלא גם מרצונם של בני דור ה'בייבי בום', לפנק עצמם ולהציג הצלחה בשלב זה של חייהם.
בני דור ה'בייבי בום' נמצאים כיום בסוף שנות הארבעים שלהם ובתחילת שנות החמישים, אומר ג'ים גילספי, נשיא קולדוול בנקר.
"הקבוצה הגדולה ביותר בארה"ב הקונה בתי יוקרה, במחיר של מיליון דולר ויותר מכך, היא אנשי דור ה'בייבי בום'", אמר גילספי, שהוסיף כי"בני דור זה משתכרים היטב".
למרות העלאות בששת החודשים האחרונים, הריבית האמריקנית עדיין קרובה לשפל כל הזמנים שלה, ועובדה זו מסייעת אף היא לעלייה בביקוש לבתים בכלל, ולבתי יוקרה בפרט.
מחירו הממוצע של בית יוקרה בארצות הברית עומד על 1.7 מיליון דולר, נכון לסוף שנת 2004, שיא חדש גם בחברת הנדל"ן קולדוול בנקר.
שטחן של דירות היוקרה הינו, בדרך כלל, 4,000-6,000 רגל רבועה, והן כוללות מטבחי יוקרה מעוצבים, מערכות אבטחה, ולאחרונה מצוידות גם במערכות קולנוע ביתיות, לדברי גילספי.
"46% מדירות היוקרה שמכרנו בשנתיים האחרון הכילו מערכות קולנוע ביתי", אמר נשיא קולדוול בנקר, שהוסיף כי מסקר אחר שערכה החברה עולה, כי "39% מרוכשי דירות היוקרה בארה"ב מתכוונים להתקין בבתיהם מערכות קולנועיות.
כאן עולה הצורך להמחיש את מידת גודלו של שוק דירות היוקרה בארה"ב. בתים שמחירם עולה על 500,000 דולר מהווים רק 8% מכלל שוק הבתים בארה"ב, כך לפי איגוד השמאים הלאומי (NAR). נציין כי 8% הללו כוללים אחוז ניכר ביותר של בתים שאינם קרובים להיכלל בשוק דירות היוקרה בארצות הברית.
דייויד סטיף, כלכלן בפיסרב (Fiserv), חברת מחקר המתחקה אחר מחירי הבתים בארה"ב, שבסיסה בקיימברידג', מסצ'וסטס, אמר כי הביקוש לבתי יוקרה ער במרבית האיזורים בארה"ב.
בקולדוול בנקר הוסיפו שהבית היקר ביותר אשר נמכר בארצות הברית בשנה האחרונה היה אחוזה בבוורלי הילס, שנמכרה בתמורה ל-30 מיליון דולר.
עוד ציינו בחברת תיווך הנדל"ן, כי 13 הערים אשר בהן מכרה החברה את המספר הגדול ביותר של בתי יוקרה ב-2004 נמצאות במדינת קליפורניה.
בחתך לפי ערים, הובילה בשנה האחרונה לוס אנג'לס עם מכירות בתי יוקרה שהסתכמו ב-1.7 מיליארד דולר, זינוק של 56% ביחס למכירות ב-2003.
במקום השני נמצאת בוורלי הילס, שם הסתכמו בשנה החולפת מכירות דירות יוקרה בכ-1 מיליארד דולר, גידול של 61% ביחס לשנה שקדמה.
במקום השלישי מקרב הערים האמריקניות, לפי הסקר שערכו בקולדוול בנקר, נמצאת סאן פרנסיסקו, בה נמכרו בתי יוקרה בהיקף כולל של 859 מיליון דולר ב-2004, גידול של 49%.
כאמור, פלורידה כיכבה ברשימת הערים בארה"ב, כשבחישוב כולל רשמה מכירות בתי יוקרה בהיקף של 20 מיליארד דולר ב-2004.
במקום השני נמצאת קליפורניה, בה נמכרו בתי יוקרה בהיקף של 3 מיליארד דולר בשנה האחרונה, לפי נתוני קולדוול בנקר.
עוד נציין, כי מסצ'וסטס, אילינוי, קונטיקט וניו ג'רזי היו המדינות היחידות, פרט לפלורידה וקליפורניה, שהציגו בשנה האחרונה מכירות שנתיות של דירות יוקרה בהיקף של יותר ממיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.