מנהלי קבוצת הארגז, רואי החשבון שמעון כהן ועמיר רונן, שמונו לתפקיד במקום מאיר אביטל שהתפוטר השבוע, מכינים תכנית הבראה דרסטית לקבוצה. התוכנית תובא לאישור מועצת המנהלים תוך כשבועיים.
התכנית מתבססת על חיסול פעילויות מפסידות, ומכירת שטחי נדל"ן שבידי החברה בכמה מקומות בארץ. בין היתר, נבחנת אפשרות להעברת אתר הרכבת האוטובוסים מרחוב יגאל אלון בת"א לפריפריה.
סעיף נוסף בתכנית ההבראה הוא צימצום כוח האדם בחברה, המונה כיום 630 עובדים. ע"פ התכנית, בשלב ראשון יפוטרו לפחות 70 עובדים.
לאחרונה התקיימו מגעים למכירת הקבוצה, אך הם הסתיימו בלא כלום, משום שהתנאי הראשון שהוצב היה מכירת הקבוצה כעסק חי. כמו כן נדחו הצעות מחיר נמוכות ביותר, שהוגדרו "מגוחכות".
לאחרונה הזרימה חברת העובדים 6-7 מיליון שקל ל"הארגז", כדי לסייע לה.
נודע כי בפגישות עם נציגי הבנקים הועלתה דרישה לפיטורי מאיר אביטל, כצעד מקדים לביצוע תכנית הבראה ממשית בחברה. הפעילויות של "הארגז" האמורות כנראה להיסגר, הם בתחומי הריהוט ומוצרי הבנייה הנחשבים לבלתי רווחיים.
תחום הפעילות העיקרי הצפוי להמשיך הוא הרכבת האוטובוסים. מנכ"ל חברת העובדים, ד"ר עליזה שלוס, מסרה ל"גלובס": "אנו מכינים עתה תכנית מסגרת כדי לעצור את הדימום. הזרמות הכספים שביצענו עד עתה לא הועילו, והעסק התדרדר. לא נשקיע שום שקל נוסף, עד שתגובש תכנית רצינית לייצב את החברה".
גזבר ההסתדרות שמואל אביטל, מסר ל"גלובס" כי מנהלי "הארגז" החדשים אמורים לא רק לבחון את פעילויות החברה, אלא גם להכין מסגרת פיננסית שאמורה לקבל את אישור הבנקים. הוא אמר כי עם זאת, "כל צעדי ההבראה ייעשו בתאום עם עובדי החברה"
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.