הביקוש הגובר להעתיק מגורים לסביבה כפרית הביא קיבוצים ומושבים בכל חלקי הארץ לפתוח שעריהם לקהל הפרטי, ולהציע קרקעות, או לחילופין מודלים לבנייה עצמית, כחלק מפרויקט הרחבה כללי.
הישוב הקהילתי כפר חיטים, השוכן בגליל התחתון, מציע קרקעות מגורים משולבות בפרויקט נופש תיירותי. פרויקט ההרחבה משתרע על שטח של 1,800 דונם, וכולל חלקות קרקע של חצי דונם, שהוצעו למכירה ל-76 משפחות. עד כה משך הפרויקט למעלה מ-50 משפחות. 15 המגרשים האחרונים שנותרו למכירה מוצעים ב-70 אלף דולר למגרש.
היישוב הקהילתי אחוזת ברק בעמק יזרעאל מציע לרוכשים בנייה צמודת קרקע במגוון רב של דגמי בתים וצוות אדריכלים לצורך שינויים בתכנון פנים הבית. בתים פרטיים תלת מפלסיים מרווחים, 171 מ"ר בנוי, נמכרים ב-200 אלף דולר.
למתעניינים בדרום, קיבוץ בית קמה, הכולל 170 משפחות, מציע 138 מגרשים לבנייה עצמית, לאחר תקופה ארוכה בה לא ניתן אישור להפשרת קרקעות באזור. להרחבה נרשמו 25 משפחות, שעברו את ועדת הקבלה ונערכות כעת לקראת חתימה על הסכמי הרכישה. עלות מגרש נאמדת בכ-45 אלף דולר, כאשר לסכום זה יתווסף היטל ביוב ודמי היוון למינהל מקרקעי ישראל.
קיבוץ בית ניר מציע לרוכשים 120 מגרשים, חלקם לבנייה עצמית וחלקם בשיטת בנה ביתך. הבנייה מותנית לשטח בנייה מינימאלי של 180 מ"ר.
בית ניר מתבסס בהכנסותיו על מפעלי גניר, מפעלי תעשייה ותכשיטים, וכן על ענפי חקלאות (בקר, זיתים וגידולי שדה).
יזמים וקבלנים רבים הפועלים בתחום הרחבות הקיבוצים והיישובים טוענים, כי הפרויקטים אומנם בעלי פוטנציאל לרווחיות, אם כי סבוכים ביותר, שכן רוכש הדירה הפוטנציאלי נדרש לעבוד מול מספר גופים, ביניהם מינהל מקרקעי ישראל, האגודה השיתופית והיזם, דבר המסבך ומאריך את משך העיסקה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.