עמיקם כהן מנהל את פרטנר מאז הקמתה באפריל 1998. על פי התוכניות שלו, בתוך שנתיים לכל היותר הוא יעזוב את החברה ויותיר אותה בידיו של דוד אבנר. בפעם הראשונה שכהן גיבש תוכנית עסקית של חברה סלולרית, זו הייתה דווקא התוכנית של המתחרה, פלאפון כאשר עבד בחטיבת התקשורת של תדיראן והגיש להנהלת החברה את התוכנית להשקת השירות הסלולרי הראשון בישראל.
כהן דאג לאורך כל הדרך שפרטנר לא תגיב למתרחש בשוק, אלא תוביל אותו. הוא מעולם לא הסתכל על מתחריו מלמטה כלפי מעלה, והוא מאמין כי ההתעלמות המוחלטת של החברה מהנחיתות ההתחלתית שלה הייתה אחד הגורמים המרכזיים שהובילו אותה להצלחה. באופן טבעי, הוא האדם המזוהה ביותר עם ההצלחה הזו.
כדי לצאת להרפתקה הסלולרית, שסיכויי ההצלחה שלה היו מוטלים אז בספק, עזב כהן את התפקיד המכובד והנוח יחסית של מנכ"ל עלית. הוא ישראלי בכל רמ"ח אבריו. הוא מדבר בפשטות, חברותי ובעל יכולת יצירת קשרים חבריים כמעט עם כל איש עסקים או פוליטיקאי שעמו הוא בא במגע.
הוא נחשב למנכ"ל מקצועי ביותר, שמתמצא בפרטים הטכניים הכי קטנים, אבל בו בזמן כזה שדואג להנאות הקטנות והגדולות של החיים.
"הסיפור שלי עם פרטנר התחיל בשיחת טלפון אחת, עוד בזמן שהייתי מנכ"ל עלית, ובה הציעו לי את התפקיד", סיפר בעבר כהן. "בהתחלה אמרתי שאני לא מעוניין, ורק אחר כך הסכמתי לשמוע עוד. ככל ששמעתי יותר, יותר התחשק לי. אגב, הראשון שהצליח לשכנע אותי להיכנס להרפתקה הזאת היה ראובן אביטל, שהיה אז נשיא מת"ב ועסק בחיפוש מנכ"ל לחברה החדשה. התחלתי לעבוד ב-1 באפריל 1998, כשהחברה התבססה אז רק על צוות אד-הוק של כ-40 איש, שהכין את המכרז למפעיל השלישי בישראל".
עוד אמר כהן כי הוא "מוצא בעולם התקשורת המון קסם, שאין שני לו, בכל מה שקשור באתגר השיווקי, בטכנולוגיה, בדינמיות. כשנכנסתי, הקמנו את הרשת על בסיס טכנולוגיית הדור השני.
יותר מאוחר עברנו לדור 2.5, והיום אנחנו כבר בדור השלישי. בנוסף לזה אנחנו כל הזמן עוסקים בפלטפורמות ובאפליקציות חדשות שסוחבות אותך לקצה של הטכנולוגיה. ולבסוף, עבורי החזרה לעולם התקשורת היוותה סגירת מעגל, לאחר שבתחילת דרכי הניהולית הייתי מנהל חטיבה בקבוצת התקשורת של תדיראן".
חלק מהותי בסיפור ההצלחה של פרטנר הוא ההצלחה במימון החברה. המימון הסתמך בתחילת הדרך על הלוואה ראשונית של 650 מיליון דולר מסינדיקט של בנקים בארצות הברית, ועל השקעת בעלים של 375 מיליון דולר. אלא שהחברה הייתה מוטת הנפקה מיומה הראשון, והחלום הזה התממש מהר במיוחד - שנה וחצי בלבד לאחר הקמתה, בנובמבר 1999. פרטנר ביצעה הנפקה בנאסד"ק ובבורסה של לונדון, וגייסה 525 מיליון דולר, לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר. בשלב מאוחר יותר היא נרשמה גם למסחר בבורסה של תל אביב.
ההנפקה נחשבה להצלחה גדולה, במיוחד לאור העובדה שבזכותה קיבלו הבעלים את מלוא הסכום שהושקע בחברה, ונותרו עם אחזקות שמבחינתן יכולות להפוך בכל רגע נתון לרווח הון נקי. יחד עם זאת, מחיר המניה בהנפקה עמד על 13 דולר, בעוד שכיום נסחרת המניה סביב ה-8.8 דולר.
הסדין האדום של עמיקם כהן היה במשך תקופה ארוכה, והיום יותר מתמיד, סלקום. לאור מלחמת החדשנות בין שתי החברות, ההשקעות בטכנולוגיות מתקדמות להעברת נתונים ומלחמת התדמית בנושא הדור השלישי, כהן התבטא בחריפות רבה כנגד התנהלות סלקום ומידת האמינות של הנהלתה. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.