תוך שבוע תוכרז הזוכה במכרז להקמת שלב א' היבשתי בצינור הגז

היקף העבודות: 45 מיליון דולר * על החברה הזוכה במכרז להניח 90 ק"מ של צינור להולכת גז תוך תקופה של 11 חודשים

חברת נתיבי הגז הטבעי לישראל תפרסם בתוך שבוע את הזוכה במכרז של 45 מיליון דולר להקמת שלב א' במקטע היבשתי בצינור להעברת הגז הטבעי .

מדובר במכרז עם אופציה נוספת להקמת המקטע הדרומי, שלב ב', שעלותו 120 מיליון דולר נוספים. חברת נתיבי הגז שומרת לעצמה הזכות להאריך לזכיין שייבחר את החוזה כך שיכלול את הפרויקט הדרומי.

על הזוכה במכרז להניח 90 ק"מ של צינור להולכת גז תוך 11 חודשים. עפ"י הערכות, הקבלן שייבחר יידרש להניח צינורות באורך 250 מטר ביום.

המכרז פורסם בפברואר, והמועד שנקבע לבחירת הזוכה הוא יוני 2005. תאריך סיום ההנחה, כולל ניסוי הזרמת הגז, על-פי הנחיות ממשלת ישראל, הוא יולי 2006. מועד זה נקבע בהתאם ללוחות הזמנים של המו"מ לאספקת הגז ממצרים. שש קבוצות ישראליות מתמודדות על המכרז ביניהם רמט, אחים רויכמן, דניה סיבוס וא.ארנסון. פרויקט הגז הטבעי, שלב א' במקטע היבשתי, מתייחס להקמת מערכת הולכת הגז בתוואי שבין אשקלון, דרך מבקיעים ולפידות, לקריית גת, צומת שורק ועד לאשדוד וגזר. פרויקט זה מכונה הח' היבשתי. עלותו הכוללת היא 100 מיליון דולר, מתוכו עלות ההקמה 45 מיליון דולר ועלות הציוד היא 55 מיליון דולר.

עלות הקמת מערכת ההולכה היבשתית זולה פי 2.5 ביחס לפרויקט הימי. עלות הקטע הימי היא 250 מיליון דולר ל-90 ק"מ לעומת 100 מיליון דולר ל-90 ק"מ במקטע היבשתי.

במקביל להליך המכרזי להקמת המקטע היבשתי, פורסמו גם 11 מכרזים בינלאומיים לאספקת ציוד. מנכ"ל חברת נתיבי הגז, דן ורדי, אמר: "יש תקציב מאושר להקמת שלב ב' בפרויקט הגז הטבעי, דבר שיאפשר ביצוע הפרויקט תוך עמידה בלוחות הזמנים שנקבעו. בתוך כשבוע נבחר זכיין ונאפשר את ביצוע העבודות".

שלב ב' בפרויקט היבשתי מתייחס להקמת מערכת הולכה בין קרית גת לבאר שבע, רמת חובב, דימונה, מישור רותם וסדום. הקבינט הכלכלי אישר את הפרויקט לאחרונה ופרסום המכרז מותנה במציאת מקורות מימון.

אגף החשכ"ל ונתיבי הגז מנהלים בימים אלה דיונים על הסדרי המימון בין היתר נשקלת האופציה למימון תקציבי או באמצעות גיוס הון של חברת נתיבי הגז.

שלב נוסף שמתוכנן נמצא בהליכים סטטוריים מתייחס לתוואי בין תחנת הכוח בחגית לחיפה ולאלון תבור. בשלב זה לא נקבעו לוחות זמנים, לתוואי שאורכו 80 ק"מ, כיוון שעדיין לא אושר בועדות התכנון.