הערכות: 30% מסניפי קלאבמרקט יושכרו תוך חודש; הרבוע הכחול כבר שכרה שני סניפי דגל

לקלאבמרקט 114 סניפים בדמי שכירות שנתיים של 100 מיליון שקל

קריסתה של קלאבמרקט בשבוע שעבר מעמידה במבחן את איתנותו של ענף הנכסים המסחריים בישראל. לקלאבמרקט 114 סניפים, בשטח כולל של 215 אלף מ"ר, תחת המותגים קלאבמרקט, ג'מבו, חצי קופה, זול פה ואימפריה (על-פי הערכות בענף, רק כ-25 מהם הם סניפים טובים מאוד, ו-56 מהם מפסידים באופן תמידי). סניפי קלאבמרקט הניבו עד כה דמי שכירות שנתיים של כ-100 מיליון שקל. כל אחד מסניפי ג'מבו משתרע על שטח של כ-7,000 מ"ר, ומצריך השקעה כספית של 15-18 מיליון שקל.

בשבוע שעבר פורסם, כי שתי רשתות השיווק הגדולות - שופרסל והרבוע הכחול - מנהלות מו"מ מול בעלי הנכסים המשכירים סניפים לרשת קלאבמרקט. מול חלק מהמשכירים נסגרו חוזים חלופיים. כך למשל, הרבוע הכחול כבר סגרה חוזים מול שני סניפי דגל של קלאבמרקט - סניף חצי קופה בביג בית שמש, וסניף ג'מבו בביג באר-שבע, הנחשב לאחד הטובים ביותר של הרשת.

המתחרים יוכלו להיכנס תחת נעליהם של הבורוביצ'ים רק במקרה והנאמן יפגר בתשלום שכר הדירה, ובכך יפר את חוזה השכירות.

בענף הנדל"ן ניתן היה לראות סימנים ראשוניים לבעיית תזרים המזומנים של הרשת. בחודש אפריל השנה, קבוצת עזריאלי הוציאה את רשת קלאבמרקט מקניון הנגב, לאחר שחנות חצי קופה, שהיתה בקניון הנגב שנתיים, לא עמדה ביעדי הפדיון.

בבחינת מיקומי הסניפים של רשת קלאבמארקט ניתן לראות, כי הם מבוססים על עוגני נדל"ן המצויים בסמיכות לריכוזי אוכלוסיה, ובמקביל ברחובות הראשיים בערי הפריפריה וכן בפאואר סנטרים בפאתי הערים.

לדברי שלמה פרץ, איש תקשורת המתמחה בשוק הקמעונאי: "להערכתי, כ-30%-40% מהסניפים ייתפסו ע"י מתחרי הרשת כבר במהלך החודש הקרוב ובמחירים זהים, כך שמחירי השכירויות בנכסים אלו צפויים לשמור על רמתם הנוכחית. בשאר סניפי הרשת, אלו הפחות פופולאריים, המחירים צפויים לרדת בכ-10%".