גל ניסים
איגוד המהנדסים והאדריכלים פנה לשרת המשפטים ציפי לבני בתלונה על כך שרכבת ישראל מסרבת להעביר מידע על התקשרויותיה בפרויקטים שונים. עו"ד גלעד ווקסלמן המייצג את הארגון מבקש להחיל את חוק חופש המידע על רכבת ישראל, כפי שקבע בית המשפט.
במכתב ששיגר הארגון ללבני נכתב: "הרכבת מנסה להתחבא מאחורי טענות פרוצדורליות במטרה לחסום חשיפת מידע שיאפשר בחינה וביקורת אמיתית על פעולותיה. הרכבת סוברת, כי היא יכולה לנהל את ענייניה במחשכים ולמנוע מהציבור גישה למידע".
לפני כשנה פנה הארגון לרכבת ישראל בבקשה לקבל מידע בנוגע להתקשרויות של הרכבת בפרויקטים שונים וזאת במטרה להצביע על כשלים בשיטת מסירת עבודות למתכננים. הרכבת, דחתה את בקשת הארגון בטענה כי חוק חופש המידע לא חל עליה.
ארגון המהנדסים עתר לבית-המשפט, שקבע כי חוק חופש המידע חל על רכבת ישראל. הרכבת הודיעה כי בכוונתה להגיש ערעור על פסק הדין.
במכתבו כותב הארגון כי "עמדת הרכבת היא מקוממת שלא לומר מעלה תמיהות באשר למניעים העומדים מאחורי התנהלותה".
יו"ר האיגוד, אלדד ספיבק, ציין כי הרכבת היא אחד ממזמיני העבודות הגדולים במשק ומנהלת תקציב של כ-4 מיליארד שקל בשנה, ולכן עליה להיות פתוחה ושקופה במעשיה.
היועצת המשפטית ברכבת ישראל עו"ד רבקה דותן, אמרה בתגובה, כי השרה ציפי לבני, לא הכריזה על רכבת ישראל כחברה שחוק חופש המידע חל עליה. "לפנים משורת הדין ומשום שעקרון השקיפות הוא נר לרגלי הרכבת נהגה הרכבת כאילו חוק חופש המידע חל עליה והעבירה לארגון האדריכלים והמהנדסים חומרים ומסמכים שנגעו ל-36 מכרזים שונים שפירסמה הרכבת. החומרים והמסמכים היחידים שלא הועברו הם אותם מסמכים שחוק חופש המידע היה פוטר את הרכבת מלהעבירם. מדובר במסמכים הנוגעים לצדדים שלישיים שלא היו חלק מהעתירה של הארגון ופרסום אותם מסמכים עלול לגרום לפגיעה בצדדים השלישיים מחמת גילוי סודות מסחריים", אמרה דותן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.