שר האוצר, בנימין נתניהו, התפטר היום (א') מתפקידו. ההתפטרות תיכנס לתוקף מחרתיים (ג') בשעה 5 אחרי הצהריים. מיד עם הודעת ההתפטרות, הגיבה הבורסה בירידות חדות שהגיעו עד לכ-5%.
נתניהו הגיש את מכתב ההתפטרות לראש הממשלה, אריאל שרון, דקות ספורות לפני שהממשלה התכנסה להצבעה על שלב הפינוי הראשון מרצועת עזה. הוא לא השתתף בדיון והותיר במזכירות הממשלה פתק ובו הצבעתו נגד הפינוי.
במכתבו לשרון כותב נתניהו, שהוא מתנגד לביצוע נסיגה חד-צדדית וללא תמורה, שכן להערכתו המהלך יחזק את כוחות הטרור. "בכל הזמן הזה נשארתי בממשלה למרות התנגדותי הגוברת לנסיגה לה אני מתנגד. עשיתי זאת מתוך אחריות לתפקידי כשר האוצר. הייתי בעיצומה של הובלת מהפכת רפורמות והפרטות חסרות תקדים במשק, שחיזקו את מדינת ישראל ואת כלכלתה".
בין המועמדים המובילים להחליף את נתניהו: שר התחבורה, מאיר שטרית; שרת החינוך, לימור לבנת; שר התמ"ת, אהוד אולמרט; ושרת המשפטים, ציפי לבני.
גורמים מדיניים בירושלים אומרים, כי השווקים צפויים לחזור ליציבות במהירות. לדבריהם, נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, הוא העוגן ליציבות הפיננסית, ולא צפויה הרעה בדירוג האשראי.
נתניהו מונה לשר האוצר במארס 2003, בעיצומו של מיתון חריף מאוד. הוא הוביל את תוכנית ההבראה, שבמרכזה קיצוץ בתקציב בכלל ובקצבאות בפרט, דבר שגרר עלייה במספר העניים, אך בסופו של דבר הביא לגידול מהיר בצמיחה בשנים 2004 ו-2005, ולירידה הדרגתית באבטלה.
במקביל, נקט נתניהו במדיניות תקיפה של רפורמות מבניות והפרטות, ובמרכזן: מכירת בנק דיסקונט לקבוצת ברונפמן, מכירת אל-על למשפחת בורוביץ, מכירת בזק לקבוצת סבן, הרפורמה בנמלים וההכנות למכירת בנק לאומי.
(ראו גם "שוק ההון").
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.