"אמי חיפשה עוזרת-בית אז הקמתי עסק לעוזרות"

ניר טל ונמרוד לוין, סטודנטים במרכז הבינתחומי, ראו בגירוש המסיבי של עובדים זרים הזדמנות עסקית, ופתחו חברה להשמת עוזרות בית. תוך שנתיים, עם סיום הלימודים, מכרו את החברה ברווח ויצאו עם רכוש קטן להמשך החיים > זיו קריסטל

פעילותה של חברת 'טוהר', שהקימו שני הסטודנטים ניר טל ונמרוד לוין לפני כשנתיים, באוגוסט 2003, ושהציעה שירותי השמה ו"שידוך" בין עוזרות-בית למשקי-בית, נמכרה לחברת הניקיון הוותיקה 'פיקס'. 'פיקס' רכשה את שיטות העבודה ואת מאגרי המידע של 'טוהר', שכוללים רשימות של 4000 משקי-בית, מהם 1500 לקוחות פעילים, וכן 800 עוזרות-בית. שווי העסקה כ-150 אלף שקל מזומן ואחוזים נוספים מפעילות עתידית. מחלקת האו-פר והטיפול בילדים, המונה כ-200 מטפלות בילדים, נמכרה בנפרד עם שם החברה, לשושן דה-פז.

טל ולוין למדו במסלול היזמות בתוכנית zell של המרכז הבינתחומי. הרעיון למיזם נולד בעקבות הגירוש המסיבי של עובדים זרים לא-חוקיים, לרבות עובדי משק-בית. טל: "זה התחיל מאמי, שלא מצאה עוזרת-בית אחרי ששלה גורשה מהארץ. חשבתי, שאם יש יותר מ-300 אלף מובטלים בארץ, לא ייתכן שלא יהיו מועמדים לעבודה בשכר של 35 שקל לשעה. המחסור נוצר בגלל פער המידע".

טל ולוין החליטו להקים חברת השמה, שתסחור במידע ושתתווך בין עוזרות-בית שעברו סינון קפדני ללקוחות. "לקחנו מפה, סימנו עליה אזורים של שכונות מבוססות, עם קהל מטרה ממוקד, ושכונות חלשות יותר, שבהן פוטנציאל של עובדים. חילקנו 3000 פלאיירים ופרסמנו מודעות 'דרושים'. הגיעו אלינו בשיטת "מפה לאוזן" וההפצה.

"המועמדות שרואיינו, מילאו שאלון גרפולוגי של חמישה עמודים. כן, היו גם תגובות בנוסח, 'סך-הכול עוזרת-בית, צריך תואר ראשון בשביל זה?'. חיפשנו התאמה מלאה בשעות, באזור, בשפה ובדרישות, בין לקוח לעוזרת. בנינו תוכנה להצלבה בין בסיסי מידע של מעסיקים למועסקים. זה לא פשוט. יש ישראלים שרואים בעוזרת-בית משהו אמוציונלית, כמעט חלק מהמשפחה".

לדברי טל, בשנתיים שעברו התקשרו ל'טוהר' 4000 לקוחות משקי-בית. ל-1500 מהם שודכו עוזרות. "אלו אחוזים גבוהים לחברת השמה. אנחנו התפרנסנו מעמלה חד-פעמית ששילם הלקוח בגובה 80% מהשכר החודשי של העוזרת. אחרי מספר חודשים התפרסם גל של כתבות עלינו. בן-לילה התקשרו עשרות פונים ביום וגייסנו שישה עובדים.

"הבנו, שהחוזק שלנו הוא בשירות והחלטנו לפתח סל שירותים למשק הבית. צירפנו שותפה, איזבל ביכלר, והקמנו מחלקה לאו-פר ולטיפול בילדים. היו לנו עוד רעיונות לפיתוח - שיהיה בכל בית מגנט על המקרר, ושנהיה בעלי הניסיון והידע במיון ובמציאת בעלי-מקצוע, משרברב ועד מורה פרטי. אבל לכך צריך השקעה כספית נוספת, ובסופו של דבר החלטנו למכור ולהמשיך לתחומים אחרים".

מחלקת עוזרות הבית נמכרה בשבוע שעבר לחברת הניקיון 'פיקס', שבבעלות אלון צדוק. השם 'טוהר' ומחלקת האו-פר הקטנה יותר נמכרה לעובדת החברה, יוצאת 'מנפאואר' שושן דה-פז. טל: "בסך-הכול העסק, שהשקענו בו עשרות-אלפי שקלים בודדים, החזיר את עצמו מהר מאוד, כבר אחרי כמה חודשים. עשינו בשנתיים תשואה של מאות אחוזים".

'פיקס', שהוקמה לפני 11 שנה כחברת כוח-אדם לשירותי ניקיון למשרדים, מעסיקה יותר מ-100 עובדים. לדברי בעליה, צדוק, "בקנית 'טוהר' אנחנו רוצים להתבסס כחברה הגדולה בארץ בתחום עוזרות הבית ואנו במגעים לרכישת חברה נוספת שפעילה בצפון, על מנת להרחיב את שירותינו לכלל הארץ. את 'טוהר' קנינו כי יש לה שם טוב. קיבלנו פידבקים ועדויות חיוביות עליה מלקוחות ועמיתים בשוק".

'פיקס' פועלת הן ב"מודל ההעסקה", שלפיו עובדי הניקיון והציוד שייכים לחברה, והלקוח משלם עמלה קבועה עבורם; והן לפי "מודל ההשמה", לפיו משק הבית הוא המעסיק, ופיקס יוצאת מהתמונה לאחר ה'שידוך' וגביית עמלה חד-פעמית.

" בשנים האחרונות קמו לכם מתחרים בשוק, כמו ozeret4u. כיצד תתמודדו איתם?

צדוק: "אין דמיון. הם מציעים שירותי לוח פרסום באינטרנט ומאגר מידע תמורת תשלום. ייתכן, שגם נשתף איתם פעולה בעתיד. לנו יש את הייחוד של מערכת בדיקות והתאמה ללקוחות שמחפשים עוזרת ייחודית, לדוגמה דוברת ספרדית, שגם תגהץ ותבשל לילדים". "