ישראכרט: צמיחה מתונה ברווח וקיטון בהפרשות; זינוק של 65% ברווח הנקי של מבנה

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • מבנה סיכמה את השנה עם רווח של 550 מיליון שקל, מנכ"ל החברה עוזי לוי: "אנחנו מרגישים ההתעוררות בשוק" •  ישראכט מסכמת את שנת 2024 עם עלייה מתונה בהכנסות וברווח הנקי, לצד קיטון בהפרשות להפסדי אשראי

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
העדכונים החשובים
10:04
השיערוכים והמדד עזרו למבנה להציג זינוק של 65% ברווח הנקי
חברת הנדל"ן סיכמה את השנה עם רווח של 550 מיליון שקל ● הרווח הגולמי ממכירת דירות ב-2024 יותר מהכפיל את עצמו והסתכם ב-117 מיליון שקל ● מנכ"ל החברה עוזי לוי: "אנחנו מרגישים ההתעוררות בשוק"

הרווח הנקי של חברת הנדל"ן מבנה, בניהולו של עוזי לוי, זינק ב-65% והסתכם אשתקד ב-549 מיליון שקל. עיקר הסיבה לגידול ברווח היתה שיערוכים חיוביים בערך נכסי החברה אשתקד (בסכום של 365 מיליון שקל) למול שיערוכים שליליים שבוצעו בשנה הקודמת.

מבנה שנוסדה כמיזוג של חברות נדל"ן מניב בעיקר (כלכלית ירושלים ומבני תעשייה) מחזיקה כיום בפעילויות נדל"ן מגוונות, בהן גם ייזום ומכירת דירות. גם הפעילות הזאת תרמה לגידול ברווח הנקי של מבנה אשתקד. הרווח הגולמי ממכירת דירות ב-2024 יותר מהכפיל את עצמו והסתכם ב-117 מיליון שקל (למול 48 מיליון שקל בשנה הקודמת).

עם סיכום השנה שחלפה, דמי השכירות נטו בנכסים זהים (NOI SP) צמח ב-3% ל-782 מיליון שקל בסיכום השנה. הנתון הושפע מעלייה ריאלית בדמי השכירות, מקיטון בהוצאות התפעול ועליית המדד. מנגד פינתה החברה שטחים מושכרים במתחם אחוזת בית בתל אביב ובבניין משרדים בחולון, מה שקיזז חלק מההשפעה החיובית על הכנסות אלה.

סך ה-NOI של מבנה גדל ב-3% והסתכם ב-853 מיליון שקל אשתקד. העלייה הושפעה גם מרכישת מתקנים סולאריים בחודש מרס לפני שנה, והתקזזה ממנה ירדה ב-NOI מפעילות של מבנה בחו"ל כתוצאה ממכירת נכס בקנדה. בתוך כך, קבעה החברה את תחזית ה-NOI הכולל לשנה הנוכחית בטווח של 850-875 מיליון שקל.

המנכ"ל לוי אמר עם פרסום התוצאות כי "במהלך המחצית השנייה של השנה החל השוק להתאושש ולהתעורר. בימים אלה אנחנו מרגישים ההתעוררות זאת ביתר שאת ומנהלים מספר משאים ומתנים באשר לשטחי משרדים ומסחר. בחודשים האחרונים התקדמנו משמעותית במספר פרויקטים, כאשר בין היתר, חתמנו על הסכם משמעותי עם שוכר עוגן, החברות ROOMS ו- Switchup מקבוצת פתאל, בשטח של כ-30 אלף מ"ר בפרויקט הדגל ברחוב הסוללים בתל אביב".

חזי שטרנליכט

עוד בישר לוי כי "לאחרונה הופקדה תכנית פרויקט המסחר באופקים הכוללת שימור מפעל אופאר המיתולוגי והקמת מתחם קניות אטרקטיבי הגדול ביותר בעיר". כמו כן, ציין כי בתחום המסחר והתעסוקה זכתה מבנה "במכרז לקרקע בשדה דב להקמת פרויקט בשטח כולל של כ-27 אלף מ"ר".

10:01
צמיחה ברווחים וקיטון בהפרשות: עלייה קטנה ברווח הנקי של ישראכרט
חברת האשראי מסכמת את שנת 2024 עם עליה מתונה בהכנסות וברווח הנקי, לצד קיטון בהפרשות להפסדי אשראי ● נרשם גידול במספר הכרטיסים הפעילים של כ-168 אלף ● סך תיק האשראי של ישראכרט, גדל בסוף שנת 2024 בכ-8% 

ישראכרט בראשות תמר יסעור ובניהולו של רן עוז, מסכמת את שנת 2024 עם עליה מתונה בהכנסות וברווח הנקי, לצד קיטון בהפרשות להפסדי אשראי. ההכנסות של החברה צמחו ב-3% אשתקד והסתכמו ב-3.2 מיליארד שקל, עליה שנבעה מגידול במחזורי העסקאות בכרטיסי האשראי שהנפיקה. לצד זאת גם הגידול בתיק האשראי שהיא מעמידה לציבור סייע לחברה להגדיל את הכנסותיה.

הציבור הגביר מאוד את הרכישות בארץ אשתקד, בעקבות המלחמה ומיעוט הטיסות לחו"ל. מחזור העסקאות בכרטיסי האשראי של ישראכרט עלה ב-10% ל-237 מיליארד שקל. אבל ההישארות בארץ שיחקה לידי רשתות השיווק, ופחות השפיעה באופן חיובי על חברות האשראי. משום שעבורן עסקאות בכרטיסי האשראי בחו"ל הן מקור חשוב לרווחיות.

בשורה התחתונה עלה הרווח הנקי של ישראכרט אשתקד ב-5% ל-264 מיליון שקל, בהשוואה לשנת 2023. בישראכרט הסבירו כי העליה נבעה מהצמיחה בהיקפי הפעילות של החברה והקיטון בהוצאות להפסדי אשראי. אותן הוצאות קטנו אשתקד ל-267 מיליון שקל לעומת 347 מיליון ש"ח בשנת 2023. הקיטון נובע בעיקר מירידה בהוצאות בגין הפרשה קבוצתית, בין היתר, לאור הקיטון ביתרת החובות הבעייתיים, בקיזוז חלקי עם הגידול במחיקות נטו .

בסיכומה של השנה נרשם גידול במספר הכרטיסים הפעילים לכ-4.6 מיליון כרטיסים, זוהי תוספת של כ-168 אלף כרטיסים פעילים במהלך שנת 2024 . סך תיק האשראי של ישראכרט, גדל בסוף שנת 2024 והסתכם בכ-9.8 מיליארד שקל, גידול של כ-8% בהשוואה לשנה הקודמת. חלק מהגידול נבע מהאשראי המסחרי שמעמידה ישראכרט לעסקים. זה זינק אשתקד ב-30% ל-2.54 מיליארד שקל (כרבע מהתיק) הודות לדברי החברה "למינוף היתרונות היחסיים של ישראכרט בפעילות עם בתי עסק, בין היתר באמצעות הנגשת מוצרים ושירותים מתקדמים מבוססי דאטה".

בימים אלה נזכיר בוחנים בבנק ישראל את מתן ההיתר לקבוצת דלק של יצחק תשובה, המנוהלת על ידי עידן וולס, להשלים את ההשתלטות על ישראכרט. העסקה אושרה לפני שבועות בודדים על ידי בעלי המניות של החברה, והצדדים מחכים לאישור הרגולטורי. ישראכרט תפתח את יום המסחר בבורסה לפי שווי של 3.5 מיליארד שקל, לאחר שמנייתה עלתה ב-30% בשנה האחרונה.

רן עוז: שנה עם תוצאות טובות ומגמת צמיחה

"זו היתה שנה מאתגרת ומורכבת, מבחן ליכולת התמודדות עם מציאות משתנה", אומר רן עוז מנכ"ל החברה בשיחה עם גלובס. הוא מסכם את 2024 ואומר כי "זו היתה שנה עם תוצאות טובות שבה היה המשך של מגמת הצמיחה".

לפני שלוש שנים השיקה החברה תוכנית אסטרטגית להרחבת תיק האשראי שלה לציבור. התיק של האשראי העסקי צמח מאז השקת התוכנית ב-170% ל-2.5 מיליארד שקל, כאשר יתרת האשראי הצרכני זינקה באותה תקופה ב-76% ל-7.3 מיליארד שקל. עוז מציין כי החברה יצאה לדרך לפני שלוש שנים לדבריו, "עם מנועי צמיחה בתיק האשראי הצרכני והוא כמעט והכפיל את עצמו. תיק האשראי העסקי שלנו גדול יותר משתי החברות האחרות גם יחד. אנחנו מובילים בצורה משמעותית מול בתי העסק, מעטפת פתרונות רחבה ומשלבים פתרונות חדשים".

ישראכרט מתנהלת ללא גרעין שליטה, אך בקרוב עשוי להיכנס בעל בית חדש, קבוצת דלק. עוז אומר בהקשר זה "אנחנו מעל שנתיים מנהלים את החברה תחת עננה של רכישה, למדנו שמה שחשוב זה שאנחנו נמשיך בצורה נחושה ליישום האסטרטגיה, כדי להביא את החברה ב-2025 כשהתהליך יסתיים במצב הטוב ביותר".

חזי שטרנליכט