תוכן שיווקי

כתבה זו נכתבה והופקה על ידי כותבי תוכן מקצועיים בשיתוף גורם מסחרי.

כתבות התוכן השיווקי בגלובס כוללות מידע ענייני בעל ערך מוסף לקורא, תוך שמירה על שקיפות מרבית כחלק מהקוד האתי של גלובס.

משבר, מלחמה והזדמנות: למה נדל"ן מסחרי הוא הבחירה של 2025?

כל הסיבות מדוע דווקא עכשיו, בימים של אחרי מלחמה ואי ודאות כלכלית, השקעה בנדל"ן מסחרי בעיר מודיעין, עם דגש על נדל"ן משרדי, משתלמת במיוחד • דוגמה? הפרויקט "דוידסון בשדרה" של קבוצת דוידסון • כל הנימוקים בפנים

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock

הכתבה מטעם קבוצת דוידסון

אחרי כל משבר מגיעה הזדמנות. השוק הישראלי מוכיח זאת שוב ושוב. תקופת המלחמה טרפה את הקלפים, אך גם פתחה דלת להזדמנויות חדשות למשקיעים שמביטים קדימה. האם נדל"ן מסחרי הוא המסלול האידיאלי לתשואה גבוהה ויציבות כלכלית? קרן בן דוד, יו״ר ובעלים של קבוצת דוידסון, על המומנטום הבלעדי להשקעה דווקא בימים אלה

שוב מלחמה, שוב חוסר ודאות ושוב השאלה: האם אנחנו בעיצומו של משבר, או בפתחו של גל הזדמנויות חדש? אחרי תקופת הקורונה, מבצע ״חרבות ברזל״, וכעת גם בעיצומה של הפסקת אש במלחמה עם איראן, שנת 2025 מציבה את המשקיע הישראלי בפני צומת דרכים: מחירי הדירות בשמיים, שוק ההון תנודתי מתמיד והשקעות בחו"ל הופכות למורכבות יותר. וכל אלה על רקע מגמות גלובליות ומעמדה של ישראל בעולם. בימים אלה המשקיעים הישראלים מוצאים את עצמם מול שוק משתנה, שבו כל החלטה דורשת מחשבה כפולה.

בשנים האחרונות כל משבר יצר דפוסי מגורים והשקעה חדשים. אחרי הקורונה רבים חיפשו מרחבים פתוחים - דירות גן ובתים פרטיים במושבים קרובים לגדר. ואילו לאחר ה-7 באוקטובר, ובעיקר בצל המלחמה עם איראן, נרשמה דווקא מגמה הפוכה: רבים עזבו את הפריפריות הסמוכות לגדרות ומעדיפים היום מגורים בגובה - דירות במגדלים עם ממ"ד, מרחבים מוגנים ונגישות עירונית.

בתוך המציאות המשתנה, הנדל"ן המסחרי צובר תאוצה ומושך תשומת לב. בעיקר בזכות חוזי שכירות ארוכי טווח, פוטנציאל תשואה גבוה וראש שקט באופן יחסי. אולי דווקא עכשיו, כשהשוק כולו ממתין על הגדר, נוצר חלון הזדמנויות וכדאי לבחון ברצינות את היתרונות שמציע הנדל"ן המסחרי.

צילום: Shutterstock
 צילום: Shutterstock

מגורים, מניות ונדל"ן מסחרי - השוואה עדכנית

שוק המגורים בישראל רותח, אך גם סובל מחוסר ודאות: מחירי דירות חצו את רף ה-3 מיליון ש"ח לדירה במרכז, בעוד התשואה הממוצעת על השכרת דירה נעה סביב 2.5%-4.5% בלבד. בנוסף, משקיעים נדרשים להתמודד עם דיירים מתחלפים, שינויים תכופים במחירי השכירות, תחזוקה שוטפת ורגולציה מחמירה.

מנגד, השקעה במניות בשוק ההון אמנם מציעה נזילות גבוהה ופוטנציאל תשואה גבוה בטווח הארוך, אך במחיר של תנודתיות וסיכון שגבוהים באופן משמעותי, במיוחד בתקופות של משבר כלכלי או ביטחוני, כפי שחווינו בשנה האחרונה. משקיעים בעלי העדפה לסיכון נמוך בשוק ההון, ייאלצו להסתפק בתשואה נמוכה.

שחקן מפתיע בנוף ההשקעות הוא הנדל"ן המסחרי, עם דגש על משרדים ושטחי מסחר. הנדל"ן המסחרי מציע מודל השקעה אטרקטיבי: הסכמי שכירות ארוכי טווח (לרוב ל-10-5 שנים), שוכרים עסקיים יציבים, פחות התעסקות שוטפת ופוטנציאל תשואה גבוה - 7%-10% בשנה ולעיתים אף יותר. לצד המספרים המבטיחים, על המשקיעים לקחת בחשבון מצד אחד עלויות תחזוקה גבוהות יותר ומצד שני יציבות השוכר לטווח ארוך.

אם כך, איזה אפיק השקעה טוב יותר עבור המשקיעים?

מקור הנתונים: קבוצת דוידסון, נכון לתאריך 07/25
 מקור הנתונים: קבוצת דוידסון, נכון לתאריך 07/25

נדל"ן מסחרי בישראל: ממשבר להזדמנות

המצב הביטחוני והכלכלי בישראל יצר קיפאון זמני בשוק הנדל"ן. אולם ההיסטוריה מלמדת כי אחרי כל מלחמה מגיע גל של צמיחה ועליית מחירים. לאחר מלחמת ששת הימים ב-1967 מחירי הדירות זינקו ב-20%. לאחר מלחמת יום הכיפורים ב-1973 המחירים זינקו ב-40% וגם לאחר מגפת הקורונה נרשמה עלייה של 18% במחירי הנדל"ן. הסיבה: ביקושים כלואים, היצע מוגבל בשל עיכובים בבנייה ומדיניות ממשלתית המעודדת השקעות בשיקום וצמיחה.

לכן, דווקא עכשיו כשיזמים רבים "יושבים על הגדר" והציבור מהסס, נפתחות הזדמנויות השקעה ייחודיות, במיוחד בנכסים מסחריים, בדגש על משרדים. אלהצפויים ליהנות מביקושים מוגברים ביום שאחרי המלחמה, עם חזרה לפעילות עסקית מואצת ודרישה למבנים ממוגנים, חדשניים ונגישים. מרכז העסקים של מודיעין: ביקוש פוגש וודאות

בעולם שבו חוסר הוודאות הפך לשגרה, ישנם פרויקטים שמצליחים להפתיע גם משקיעים ותיקים. מרכז העסקים הראשי של העיר מודיעין (מע״ר) הוא אחד מהם. בלב העיר שצומחת במהירות, מקדמת קבוצת דוידסון את פרויקט "דוידסון בשדרה": בניין משרדים ומסחר מודרני שמציע למשקיעים בדיוק את מה שהם מחפשים: שילוב של יציבות, מיקום מנצח ופוטנציאל תשואה שמרגיש כמעט כמו "הימור בטוח".

המספרים מדברים בעד עצמם: מעל 90% מהשטחים בפרויקט כבר נמכרו והביקוש רק הולך וגובר. בעלי מקצועות חופשיים, יזמים, וגם משקיעים פרטיים מבינים שמדובר באחת ההזדמנויות האחרונות להיכנס למרכז החדש של מודיעין. התשואה הממוצעת על משרדים במתחם נעה סביב 7% בשנה. אבל לא פחות חשוב - מדובר בנכס שממשיך לעלות בערכו, עם עסקאות הממחישות עליית שווי חדה בשנים האחרונות.

"אנחנו רואים גל התעניינות חסר תקדים," מספרת קרן בן דוד, יו"ר ובעלים משותף בקבוצת דוידסון. "דווקא בתקופה שבה כולם מדברים על משברים, אנחנו מזהים ביקוש קשיח למשרדים איכותיים בלב מודיעין. "דוידסון בשדרה" נותן למשקיעים את השקט הנפשי שהם מחפשים וגם את הפוטנציאל לרווח אמיתי כשהשוק יתאושש".

קרן בן דוד, יו״ר ובעלים של קבוצת דוידסון / צילום: קבוצת דוידסון
 קרן בן דוד, יו״ר ובעלים של קבוצת דוידסון / צילום: קבוצת דוידסון

הפרויקט ממוקם במרחק של דקות הליכה ספורות מתחנת הרכבת ומהתחנה המרכזית. הוא מוקף במסעדות, חנויות ופיאצה ירוקה - בדיוק מה שמושך עסקים ומשפחות צעירות מכל האזור. במציאות שבה כל החלטה נדל"נית מרגישה כמו הימור, ״דוידסון בשדרה״ מצליח להציע משב של ודאות, ומזכיר לכולנו שגם בתקופות של טלטלה, יש הזדמנויות שפשוט אסור להחמיץ.

השקעות נדל״ן בחו"ל: לאן נעלם היתרון הישראלי?

עד לא מזמן, השקעות נדל"ן בחו"ל - יוון, קפריסין, בריטניה, ארה"ב - היו יעד מועדף למשקיע הישראלי. בשנה האחרונה הפכו השקעות מעבר לים למאתגרות יותר עבור הישראלים, בעקבות רגולציה מחמירה, גלי אנטישמיות ומורכבות בירוקרטית. במדינות כמו יוון וקפריסין היחס לישראלים הפך מסויג, והמשקיעים נדרשים להתמודד עם קשיים ועיכובים. בנוסף, השקעות בחו"ל דורשות לרוב שותף מקומי, היכרות עם רגולציה זרה ומעקב צמוד אחרי שינויים בשוק.

המציאות הכלכלית והביטחונית בישראל לא צפויה אמנם להשתנות בן לילה, אך ההיסטוריה מלמדת כי מי שנכנס להשקעה בשיא המשבר, קוצר את פירות הצמיחה ביום שאחרי. הדינמיקה הזו נכונה גם להשקעות נדל"ן מסחרי: מי שנכנס בשפל, נהנה מהשבחה מהירה כשהשוק מתאושש. פרויקטים כמו במע״ר מודיעין ממחישים כיצד אפשר ליהנות מתשואה שוטפת על נכס מסחרי מניב עם הרבה יותר יציבות וביטחון לאורך זמן. הבחירה בין נדל"ן מסחרי, מגורים, שוק ההון או השקעות בחו"ל, תלויה בפרופיל הסיכון, בצרכים וביעדים האישיים של כל משקיע.

הכתבה מטעם קבוצת דוידסון

צרו איתנו קשר *5988