חזון החברה הוא לפתח את ה-Foodprint, המדד המותאם אישית של השפעת מזון על גופנו
צירוף קולינרי מגה-טרנדי של אוכל יפני, קינוחים צבעוניים ואורח חיים בריא - ויש גם מתכונים
פרופ' איתמר רז, יו"ר המועצה הלאומית לסוכרת, מקדם דוח רבעוני שיסקור את פעילות חברות המזון, לצד אפליקציה שתחשוף את המוצרים שיזכו לסימון אדום
יש להניח כי חברות המזון לא יחזרו בהן מצעדים שכבר התרחשו
בשטראוס גייסו גסטרנומית כדי לבחון את רכיבי המוצרים שלא השתנו יותר מעשור ■ התוצאה: הפחתה בחומרי טעם וריח, צבעי מאכל וחומרים מייצבים ■ מנכ"ל מחלבות שטראוס: "כשפתחנו את המתכונים, נתקלנו בדברים שהטכנולוגים שלנו שמו פשוט כי זה מה שהיה נהוג"
משרד הבריאות רוצה לסמן את כל המוצרים הלא בריאים בסופר במדבקות אדומות שיזהירו את הרוכשים לפני הקנייה ■ ענקיות המזון מפעילות לובי חזק כנגד ההחלטה ומאיימות בהעלאת מחירים ■ נראה שהקרב על המדבקה מגיע לכנסת ■ כל הפרטים בווידאו
(עדכון) - בימים האחרונים מסייר שר הבריאות במפעלים של חברות שונות, בהן יצרניות חטיפים וממתקים, שהכריזו כי יפחיתו רכיבים כמו סוכר, שומן ומלח ■ גורמים בתעשיית המזון: "ליצמן פתח בבליץ של עשייה וביקורים, ומתקבל רושם שהרפורמה תצא לפועל"
פרופ' אייל שמעוני, טכנולוג המזון של שטראוס, מכתיר את הרפורמה של ליצמן כמי שהביאה את השיח הבריאותי לחזית, מכריז כי גם אם היא טרם יושמה בשטח - "השיח יצא מהארון", ומודה כי תעשיית המזון משנה את פניה: "זה נהיה לגיטימי לדבר על זה"
יותר ויותר אנשים נוטלים על עצמם מרצון הגבלות תזונתיות, מטעמי בריאות ומוסר כאחד. לאלה מיועד ספרה החדש של שי-לי ליפא, "100% טבעי", המציע כמה חידושים בתחומים שטופלו פחות בז'אנר
התקנות מגדירות מזונות מותרים ומזונות אסורים להגשה במסגרת הצהרונים במסגרות הלימוד, כאשר הפיקוח על כך יתבצע ע"י משרד הבריאות ■ אילו מאכלים נשארו בחוץ?
חוששים: עסקת המיזוג המתוכננת, שהיקפה 13.7 מיליארד דולר, תפחית את הגישה למזון בריא באזורים שכבר ממילא סובלים מאפשרויות מוגבלות בתחום
חברת הסטארט-אפ הישראלית, Hargol FoodTech, שמייצרת אבקה העשויה מחרגולים המשמשת לייצור מגוון מוצרי מזון בריא, השלימה גיוס של 600 אלף דולר משתי קרנות בהולנד וסינגפור ומתחילה לשווק את מוצריה בארה"ב ■ כל הפרטים בווידאו
התפריט מציע מבחר מנות צמחוניות, טבעוניות, מזון ללא גלוטן, מנות מופחתות סוכר ומלח - אותן ניתן להזמין מראש לטיסה ללא תוספת תשלום
הוועדה אישרה תקנות המגדירות מזונות מותרים להגשה ומזונות אסורים במסגרת הצהרונים במסגרות הלימוד, כאשר הפיקוח על כך יתבצע ע"י משרד הבריאות ■ אילו מאכלים נשארו בחוץ?
תשיק מארזים של פירות יבשים וחטיפי חלבון, לצד משקאות ושייקים של רשת קפה ג'ו ■ המהלך ילווה בקמפיין פרסומי בעלות כוללת של כ-10 מיליון שקל
באסם משיקים את סדרת ה"פלוס" שכוללת מוצרים עשירים בסיבים תזונתיים ■ במקביל נערכים בחברה לרפורמת סימון המוצרים ופועלים להפחתת שומן, נתרן וסוכר במגוון מאכלים
ביונד מיטבשר מתורבתחזית המדעטבעונותטכנולוגיה: פודטקמזוןמזון מעובדמחירי המזוןעסק ביוםתזונה