הדברים נכתבים עוד לפני פרסום דו"ח ועדת זיילר, אשר בוחנת את מחדלי המשטרה. עוד בטרם התפרסמו המסקנות, וכבר התמלאו הבוקר העיתונים בכותרות כי השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, שוקל למנות את אלוף (מיל'), יו"ר מפלגת העבודה (מיל') והאיש שעוזר בשיקום ירוחם (הווה) לתפקיד מפכ"ל המשטרה.
לא מזמן התפטר הרמטכ"ל, דן חלוץ מתפקידו. לאחר לבטים בין מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף מיל' גבי אשכנזי לבין באלוף משה קפלינסקי, נבחר הראשון לעמוד בראש המערכת.
אשכנזי הוא אדם שמכיר את המערכת היטב, גדל וצמח בה, ולאור השקט התעשייתי שעל הצבא לקבל כרגע, לא מן הנמנע שאשכנזי הוא הבחירה הנכונה, ואכן לא הורמו גבות על בחירתו של מי שגדל במערכת ונשאר בעולם הבטחוני.
אבל, על פי בחירתו של דיכטר, במשטרת ישראל, הגוף האחראי על אכיפת החוק במדינת ישראל, אין אף אחד שיכול לעמוד בראש הפירמידה.
בימים טרופים אלו, בהם נשמעת חדשות לבקרים ביקורת על המשטרה ועל דרך תפקודה, כשהמפכ"ל נחקר ומחכה להחלטות אודותיו, מגיע השר דיכטר ולמעשה אומר כי אין לו אמון באנשי המערכת, כולה.
ומה אנחנו, הציבור, אמורים להסיק מכך? שאין בנמצא ולו איש הגון אחד שיכול למלא את התפקיד? האם באמת אין כאלה שצריך למנות לתפקיד אדם שהיה אלוף בשנות השמונים, ראש עיר בשנות התשעים ויו"ר מפלגה לאחרי זה (שלא הצליח בתפקידו?)
כשמונה שלמה אהרונישקי לפני כמה שנים לתפקיד המפכ"ל, לאחר שנה ב"אזרחות", התרעמו לא מעט על כך שלא נבחר איש מתוך המערכת ולקחו מועמד שלא היה בשירות זמן מה. היו שראו בכך אי אמון במערכת.
אם על מינוי של מי שהיה ניצב במשטרת ישראל הורמו גבות, במה יעזור היום למשטרת ישראל מינוי של גורם חיצוני שזיקתו למשטרה אינה ברורה? ויתרה מזאת, אם השר הממונה לא מביע אמון בכפופים לו, מה יגיד האזרח הקטן?
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.