רעידת אדמה בפז: מודי בן ש"ך עוזב לאחר 11 שנה

רעידת אדמה בחברת הדלק פז: כחצי שנה אחרי ההנפקה בבורסה, מנכ"ל החברה, מודי בן ש"ך פורש מתפקידו לאחר 11 שנה. הסיבה הרשמית לעזיבה, היא חילוקי דעות לגבי המבנה הארגוני החדש של קבוצת פז לאחר הנפקתה בבורסה.

במשק האנרגיה מעריכים שבן ש"ך, המחזיק ב-5.8% ממניות פז, והבעלים של החברה, צדיק בינו, לא הצליחו להגיע להסכמות לגבי המבנה הארגוני החדש וכן בסוגיית בחירת המנכ"ל הבא. בפז החלו בחודשים האחרונים להכשיר את הקרקע לחילופי המנכ"לים, אך ההודעה על עזיבתו של בן ש"ך באה בעיתוי מפתיע.

בינו יעמיק מעורבותו

כפי שפרסמנו לפני מספר שבועות, המו"מ למינויו של מנכ"ל מקורות, רונן וולפמן לתפקיד מנכ"ל פז, התפוצץ ברגע האחרון.

בעקבות עזיבתו של בן ש"ך צפויה פז לחדש את המאמצים למינוי מנכ"ל חדש לחברה. ההעדפה של בינו היא ככל הנראה למינוי מנכ"ל בעל רקע פיננסי.

במסגרת השינוי הארגוני המתוכנן, בן ש"ך היה אמור להתמנות לתפקיד נשיא קבוצת פז. המחלוקת בעניין גיבוש המבנה הארגוני החדש עשויה להעיד על כך שהבעלים, צדיק בינו, העדיף שפז תתנהל במספר חטיבות נפרדות.

גורמים בפז המקורבים לבינו אמרו כי הוא מתכוון להעמיק את המעורבות שלו בחברה, כולל בנושא מינוי המנכ"ל הבא, זאת למרות שבן ש"ך צפוי לפרוש רק בעוד 3 חודשים.

המקורבים הוסיפו כי "בן ש"ך הציע שורה של שינויים במבנה החברה שהדירקטוריון החליט שלא לאמץ. יש ביניהם יחסים טובים, אבל שלא רואים עין בעין, ברור שבעל השליטה הוא הדומיננטי. בן ש"ך הבין שהוא הגיע למבוי סתום ולכן החליט לפרוש".

במשק האנרגיה מעריכים עוד, שצדיק בינו, יפעל לרכישת מניותיו של מודי בן ש"ך בחברה. למרות הצהרותיו של בן ש"ך כי בכוונתו להישאר בעל מניות מרכזי בפז, ההערכה הרווחת במשק האנרגיה היא, שהמשך המצב הקיים אינו בריא לשני הצדדים, ועל כך ינסה בינו לרכוש את המניות לפי מחיר הגבוה מהשווי בבורסה.

שווי של 4.7 מיליארד

רכישת המניות עשויה לסייע לבינו לבסס את שליטתו בחברה, גם לאור העובדה שבנק לאומי נדרש היום למכור את אחזקותיו בפז או החברה לישראל עד 2009. דוברו של בינו מסר בתגובה כי "הנושא לא עלה על הפרק".

פז מפעילה 260 תחנות תדלוק ברחבי הארץ. לאחר רכישת בית הזיקוק באשדוד ביולי האחרון, והנפקת מניותיה בבורסה, הפכה פז לקבוצת הנרגיה הגדולה בישראל.

פז נסחרת כיום בבורסה לפי שווי של 4.7 מיליארד שקל, לאחר שמניות החברה זינקו ב-15% מאז ההנפקה בבורסה בתחילת 2007.

נכון להיום, האחזקות בפז מתחלקות בין בינו שמחזיק ב-39.3% מהמניות, הציבור שמחזיק ב-23.4%, בנק לאומי - 15.6%, יורשי משפחת ליברמן - 14.5% ובן ש"ך עצמו שמחזיק ב-5.84% מהמניות.