יום המסחר האחרון לשבוע זה בבורסות וול סטריט התנהל בירידות שערים, וזאת בעוד המשקיעים התמודדו עם מבול הדוחות הכספיים מצד החברות המובילות, כשברקע נושק מחיר הנפט ל-90 דולר לחבית. בתגובה, איבד הדאו ג'ונס יותר מ-360 נקודות, וגם העלייה של מניית גוגל לא הצליחה להחזיק את הנאסד"ק, שהשיל כ-2.6%. בנוסף, היום יום פקיעת האופציות בוול סטריט, מה שהגדיל את מחזורי המסחר ולחץ על המדדים המובילים.
"הסיפור של היום הוא כולו סביב הדוחות הכספיים, הנפט ופקיעת האופציות", אמר הכלכלן פיטר קרדילו מ-Avalon Partners. "פקיעת האופציות גבתה גם היא קורבנות מהשוק".
יש לציין כי היום הוא יום השנה ה-20 להתרסקות הבורסה האמריקנית בשנת 1987, מה שמכונה "יום שני השחור", שכן באותו יום שני לפני 20 שנה צנח הדאו ג'ונס ביותר מ-20% ביום אחד, ללא כל סיבה מוסברת, וגרר עימו בורסות אחרות בעולם לנפילות של עשרות אחוזים. המפולת של 1987 התרחשה ביום נטול אירועי מאקרו ולא ניתן לה הסבר מיוחד, פרט לחששות מפני האטה כלכלית בארה"ב, אך המפולת גררה את ארה"ב למיתון שנמשך כ-3 שנים ופגע בעיקר בענף הנדל"ן.
בחזרה להווה, יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, נפגש היום עם וויליאם פול, נשיא ה'פד' בסנט לואיס, ואמר כי הבנק המרכזי בארה"ב הכין מספר תרחישים עבור הכלכלה האמריקנית, וזאת בכדי להיערך מראש לזמנים של חוסר ודאות ולהגיב בהתאם בעזרת הכלים המוניטריים שברשותו. ברננקי הצדיק גם היום את הפחתת הריבית החדה בה נקט, ואמר כי לעיתים יש צורך בפעולות דרמטיות של ה'פד' על מנת למנוע מתרחישים כלכליים פסימיים מלהתרחש.
לראשונה מאז 2002: צמיחה שלילית
"כשיש לך ציפיות מאכזבות לרווחי החברות לאחר שלושה רבעונים של השנה, ובנוסף החברות אפילו לא מצליחות לעמוד בציפיות המאכזבות הללו, וכל זה לאחר 5 שנים של צמיחה דו-ספרתית, אז כן - השוק הולך להיאבק!", אמר דייוויד ג'וי, מנהל השקעות בכיר ב-RiverSource, החולש על נכסים בהיקף 160 מיליארד דולר.
מאזן הדוחות הכספיים עד כה אינו מעודד כלל וכלל. למרות שעונת הדוחות עדיין רחוקה מלהסתיים, נתוני סוכנות בלומברג מעידים על צמיחה שלילית של 0.6% ברווחי החברות שפרסמו עד כה את תוצאותיהן הכספיות לרבעון השלישי. זו הפעם הראשונה מאז שנת 2002 בה נרשמת ירידה ברווחי החברות. 27% מבין 132 החברות במדד שפרסמו עד כה את הדוחות לא הצליחו לעמוד בתחזיות האנליסטים המוקדמות, וזאת לעומת 21% בלבד ברבעון השני של השנה.
"היינו ערוכים לירידות היום, וברור שהחדשות לא סייעו כלל וכלל", אמר מארק פאדו, אסטרטג שוק ב-Cantor Fitzgerald. "כאשר חברת כמו קטרפילר אומרת שההאטה בארה"ב משיגה את הצמיחה של החברה בחו"ל, וחברה כמו 3M, שהיא אחת ממובילות השוק העיקריות, בקושי מצליחה לעבור את תחזיות האנליסטים, איפה כל הצמיחה הגלובלית?"
הדאו-ג'ונס ירד ב-2.64% ל-13,522 נקודות, ה-S&P איבד 2.58% ל-1,500 נקודות והנאסד"ק השיל 2.65% ל-2,725 נקודות. מדובר בירידה היומית החדה ביותר מזה כחודשיים. בסיכום שבועי, איבד הדאו ג'ונס 4.1% מערכו, ה-S&P500 השיל 3.9% והנאסד"ק ירד ב-2.9%.
היום לא פורסמו נתוני מאקרו
במסחר בבורסות הסחורות בניו-יורק, ירד מחירו של הנפט הגולמי ב-1% וננעל ברמה של 88.6 דולר לחבית.
מניות בכותרות
גוגל
הגיבה לדוחותיה הכספיים אשר התפרסמו אתמול לאחר סיום המסחר. ענקית החיפוש המקוון והאינטרנט בכלל הביסה את תחזיות האנליסטים ורשמה עלייה של 46% ברווח ל-1.07 מיליארד דולר, או רווח של 3.91 דולרים למניה, לעומת התחזיות ל-3.78 דולרים. ההכנסות צמחו ב-57% ל-4.23 מיליארד דולר. בבנק ההשקעות הקנדי RBC הזדרזו בתגובה לעלות את מחיר היעד של המניה ל-639.62 דולר, וחזרו על ההמלצה "תשואת-יתר" למנייה.
יצרנית המעבדים AMD
דיווחה על מעבר להפסד, שהסתכם ב-396 מיליון דולר. החברה התעלתה על התחזיות בשורת ההכנסות, שבהן נרשמה עלייה של 23% ל-1.63 מיליארד דולר.
חברת סנדיסק
סיכמה אף היא רבעון, כשהרווח ירד ב-18% ל-84.6 מיליון דולר, או 36 סנט למניה, אך התעלה על התחזיות, שצפו רווח של 34 סנט בלבד. ההכנסות עלו ב-38% ל-1.04 מיליארד דולר.
קטרפילר
פרסמה את תוצאותיה הכספיות אף היא, לפיהם החמיצה את תחזיות האנליסטים ב-3 סנט למניה, כשהציגה רווח של 1.4 דולר למניה בלבד. עם זאת, בשורת ההכנסות עקפה החברה את התחזיות כשהציגה הכנסות של 10.67 מיליארד דולר, לעומת ציפיות ל-10.33 מיליארד דולר, וחזרה על הצפי השנתי לרווח ולהכנסות.
הבנק הרביעי בגודלו בארה"ב, ווקוביה (סימול: WB), פרסם אף הוא את תוצאותיו הכספיות, לפיהם הרווח הנקי ירד ב-10% ל-1.69 מיליארד דולר. ההכנסות גדלו אומנם ב-4% ל-7.35 מיליארד דולר, אך הבנק החמיץ את התחזיות בוול-סטריט.
רווחי האניוול
ברבעון השלישי הסתכמו ב-618 מיליון דולר, שהם 81 סנט למניה, וזאת לעומת 541 מיליון דולר ברבעון המקביל. הכנסות החברה צמחו ב-10% והסתכמו ב-8.7 מיליארד דולר. החברה העלתה את תחזית המכירות לשנת 2007.
הרווח הנקי של 3M
עלה ל-960 מיליון דולר, שהם 1.32 דולר למניה. הצמיחה, על-פי החברה, ניכרה בכל התחומים, אולם מפתיע כי ההכנסות עלו בכ-6% בלבד ל-6.18 מיליארד דולר.
הרווח הרבעוני הנקי של מקדולנד'ס
צמח ב-27% והסתכם ב-1.07 מיליארד דולר, שהם 89 סנט למניה. זאת, הודות לעלייה של 6.9% במכירות החברה בסניפיה מחוץ לארה"ב. הרווח מפעולות רגילות הסתכם ב-83 סנט למניה, בהתאם למספר שמסרה החברה בשבוע שעבר. הכנסות החברה עלו ל-5.9 מיליארד דולר לעומת 5.5 מיליארד דולר ברבעון המקביל.
גם זירוקס
פרסמה את תוצאותיה, לפיה הרווח הנקי צנח ב-52.6% ל-254 מיליון דולר, או 0.27 סנט למניה. ההכנסות עלו ל-4.3 מיליארד דולר ועקפו את צפי האנליסטים.
ישראליות מעבר לים
טבע
בלטה לאחר שב-W.R המברכט חזו לה השבוע כי תעמוד בקלות בציפיות השוק בנוגע לדוחות הרבעוניים שיתפרסמו בסיומו של החודש; רווח של 63 סנט למניה על מכירות של 2.41 דולר.
אלביט הדמיה
המשיכה להיסחר בעוד שהחברה הבת הלונדונית פלאזה סנטרס נרשמה למסחר גם בבורסת וורשה.
מניית סינרון
פרסמה השבוע אזהרת הכנסות. החברה, שתפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ב-8 בנובמבר, הכריזה כי תציג הכנסות של כ-33 מיליון דולר ורווח מוערך של 7-8 מיליון דולר.
מניית קומברס
ריכזה עניין על רקע הודעת החברה על מינויו של ג'ון בוניין למנהל שיווק ראשי בחברה. בתפקידו החדש, יהיה בוניין אחראי על כל פעילות השיווק של הקבוצה, כולל זו של החברה הבת קומברס אינק, כשצוות השיווק שלה יהיה כפוף לו, באופן כזה שסגן נשיא מחלקת השיווק ידווח על התנהלות המחלקה הן לבוניין והן למנכ"ל החברה הבת, ירון צואלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.