מזון

כתבות אחרונות

 
המבורגר המעבדה ה”מדמם” של חברת Impossible foods / צילום: רויטרס

מהפכת הפוד-טק - הדור הבא: רוטב בולונז מצרצרים

התפתחות תחום הפוד-טק בשנים האחרונות מאפשרת לרעיונות מדיסציפלינות מדעיות שונות לצאת במהירות מהמעבדה אל העולם ■ ומה יקרה אז? מהפכה כלכלית

גלי וינרב 11.11.2016
עגלה של Halal Guys / צילום: בלומברג

מזון חלאל, שהוכן לפי דין הכשרות המוסלמי, צומח במהירות בארה"ב

אניני הטעם של דור המילניום מעדיפים מזון חלאל, והרשתות משווקות יותר ויותר מוצרים כאלה ■ המכירות צפויות להגיע השנה ל-20 מיליארד דולר

שירות בלומברג 30.10.2016
מחוץ לקופסא, בשר מעובד/ צילום שאטרסטוק

המהפכה הבאה? המזון החדשני שעשוי לחולל שינוי דרמטי

הרעיון של גידול בשר במעבדה צובר תאוצה, כשהחשיבות של פיתוח שכזה היא ברורה: בשר מלאכותי לא רק יבטל את הצורך בהריגת מיליארדי חיות בשנה, אלא גם ייצר מקור מזון בר-קיימא, שיוכל להצעיד את האנושות קדימה ולהזין מיליארדי בני אדם

איתן בייגל 26.10.2016
קורנפלקס של אלופים / צילום: תמר מצפי
יוניליוור | לפני כולם

המכירות לקראת ראש השנה ולאחריו ירדו ב-3.5%

פגיעה קשה נרשמה בתחומי המשקאות, המוצרים לבית והטיפוח ■ בינואר-ספטמבר רשמו תנובה, אסם, נטו ודיפלומט ירידה במכירות - ואילו יוניליוור רשמה עלייה של 0.6% למרות משבר הסלמונלה

אילנית חיות 25.10.2016
קובי ברק, אידו סביר, פרופ' קובי נחמיאס / צילומים: ענבל מרמרי

תאכלו את זה? החברה הישראלית שמתכננת לייצר בשר במעבדה

בסטארט-אפ "סופרמיט" עובדים על המצאה מהפכנית: רקמת בשר עוף שתיוצר במעבדה, ללא פגיעה בבע"ח ■ גם קרניבורים מושבעים היו שמחים לוותר על רגשות האשמה

מיכל פלטי 03.10.2016
מחוץ לקופסא, מדע, אריזה אכילה/ צילום: יחצ

צפו: פיתוח אמריקאי חדש עשוי לחולל מהפכה בתחום המזון

חוקרים בארה"ב גילו כי ניתן להשתמש בחלבון בשם קזאין, בכדי לייצר עטיפות אכילות ומתכלות למוצרי מזון שונים, אשר טובות פי 500 מהפלסטיק שנהוג להשתמש בו כיום ■ הפיתוח מפחית זיהום סביבתי וגם מוסיף ערכים תזונתיים וטעם למזון

איתן בייגל 22.09.2016
איתן ברושי/ צילום: איל יצהר

ברושי: אולטימטום של חודש - ואז נשבית אספקת המזון הטרי

יו"ר הלובי החקלאי בכנסת: "השבתת מזון טרי זה הנשק היחיד שלנו. זה יעלה 30 מיליון שקל, אבל זה כלום לעומת הנזק שהממשלה גורמת לחקלאות"

אילנית חיות 20.09.2016
סלמונלה / צילום:  Shutterstock / א.ס.א.פ קרייטיב

המאבק בסלמונלה: האם המסעדות בישראל יסכימו לפיקוח במצלמות?

בארה"ב סובלים 48 מיליון בני אדם מרמות שונות של כאבי בטן כתוצאה ממזון מזוהם ■ אבל שם פועלים במרץ ובדרכים יצירתיות למיגור התופעה

שמחה סיגן 13.09.2016
נגה שוורץ משולם, מנהלת תחום הבריאות בתנובה / צילום: יחצ

תעשיית המזון נערכת לעתיד: "שינוי דרמטי בייצור ובאיכות"

הטכנולוגיות שמאחורי פיתוח המזון עומדות בפני אתגרים גדלים והולכים ■ תוכנית Tech for Good food שתושק החודש נועדה לסייע ליזמים שמפתחים את הטכנולוגיות הללו לספק לצרכנים תזונה בריאה יותר

שירות גלובס 10.09.2016
נתחי בשר עטופים בפלסטיק / צילום:בלומברג

מוכנים לנסות? לאכול את העוגה - ואז גם את האריזה

חוקרים בארה"ב הצליחו ליצור יריעות אכילות דמויות פלסטיק שעשויות מהחלבון קזאין שמקורו בחלב ■ הן יוכלו להפחית את הזיהום הסביבתי - וגם להוסיף ערכים תזונתיים וטעם למזון

שירות גלובס 25.08.2016
דגני בוקר, קלוג`ס קורנפלקס / צלם בלומברג

רפורמת הקורנפלקס אושרה בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות

הרפורמה, שגובשה ע"י משרדי האוצר, הבריאות והכלכלה, נועדה לאפשר יבוא מקביל של מזון רגיל, להגביר את התחרות ולהוזיל את מוצרי המזון היבש ■ תיכנס לתוקף באופן מיידי

עמירם ברקת 30.06.2016
אייל מליס / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל תנובה: "בתקופת המחאה מנהלים הרגישו לא נוח לעמוד ברמזור"

מנכ"ל שטראוס, ציון בלס,  בכנס המזון השנתי: "מזון זה דבר אמוציונלי, וכשזה דבר אמוציונלי יש משבר אמון. מפה ועד להגיד שאנחנו מאפיה או אוסף של רמאים יש מרחק גדול"

מיכל רז-חיימוביץ' 27.06.2016
שרגא ברוש / צלם: תמר מצפי

ברוש: "אני אחליט אם לשתות ממותק. מה אני, ילד מפגר?"

נשיא התאחדות התעשיינים מותח ביקורת על מדיניות האוצר ועל יוקר המחיה בכנס המזון השנתי ■ "הדרך להורדת מחירי המזון בישראל היא דרך מע"מ דיפרנציאלי"

מיכל רז-חיימוביץ' 27.06.2016
מריון נסל ומשה בר סימן טוב / צילום: משרד הבריאות

גורו התזונה מריון נסל: אין מנוס, לכו תעשו בעיות ליצרני המזון

פרופ' נסל, מחברת הספר "הפוליטיקה של המזון", הרצתה בפני ועדת האסדרה של משרד הבריאות לקידום מזון בריא והופתעה מהיעדר תוכנית תזונה בבתי ספר בישראל

שי ניב 23.06.2016
ריקול בתעשיית המזון / צילומים: יחצ

גל הריקולים הגדול: הפסד של עשרות אלפי שקלים לכל חברה

אבקת השום שנחשדה בהכלת עקבות בוטנים הובילה לריקול מהגדולים בתעשיית המזון: 20 חברות מזון, בהן שטראוס ותנובה, הסירו בימים האחרונים מוצרים מהמדפים

מיכל רז-חיימוביץ' 21.06.2016
מוצרי חלב, סופרמרקט / צילום: תמר מצפי

באיחור: ועדת הכלכלה אישרה תקנות לסימון מוצרי מזון בפיקוח

לפי התקנות, הקמעונאים בענף המזון יחויבו להקצות שטח מכירה ייעודי ומסומן למוצרי המזון שבפיקוח, במיקום מרכזי ובולט שבו יוצגו אך ורק המוצרים שבפיקוח, גם אם אזלו מהמלאי

אילנית חיות 21.06.2016

   123456789101112131415   

   נמצאו 556 כתבות   |   עמוד 8 מתוך 35

צרו איתנו קשר *5988