רדיס, מחברות התוכנה המזוהות ביותר עם ההייטק הישראלי, הודיעה על פיטורי 27% מהעובדים בישראל - כך נחשף באתר גלובס • מאז הקמתה לפני 15 שנה, שני המייסדים עזבו, ובראשה עומד מנכ"ל אמריקאי • מנגד, בחברה מדגישים כי מרכז הפיתוח בארץ הוא עדיין הגדול בעולם
רדיס, שבשיאה הוערכה ביותר מ־2 מיליארד דולר וגייסה מאות מיליוני דולרים ממשקיעים כמו סופטבנק וטייגר גלובל, מפטרת כ־80 עובדים מתוך כ־300 עובדים המועסקים בארץ
פחות משמונה חודשים לאחר שגייסה 100 מיליון דולר, רדיס לאבס גייסה סכום דומה, אך הכפילה את השווי למעל 2 מיליארד דולר ומתכננת הנפקה • את הגיוס הובילה Tiger Global, שיחד עם סופטבנק ו-TCV השקיעו 200 מיליון דולר נוספים ברכישה מבעל מניות קיים בעסקת "סקנדרי"
משבר הקורונה פגע בקצב הצמיחה של הסטארט אפ, אך גם הוביל לגידול משמעותי של כמות הלקוחות שלו • לרדיס לאבס יש מעל 7,500 לקוחות, בהם מיקרוסופט, מאסטר קארד, גאפ, גרופון, Dell ועוד
הסטארט-אפ, שמפתח בסיסי נתונים גמישים ומהירים, גייס עד כה 146 מיליון דולר ב-6 סבבים • עופר בנגל, מייסד משותף ומנכ"ל: "השוק נשלט בעבר ע"י אורקל, מיקרוסופט ו-IBM, ובעשור האחרון צץ סוג חדש של מידע, שהצריך בסיסי נתונים שונים ויצר ואקום בשוק"
בשנה שעברה נבחרה רדיס, שמפתחת בסיסי נתונים, לאחת החברות המבטיחות של "גלובס" ■ המנכ"ל עופר בנגל: "החברה מכניסה כסף, כך שחלק גדול מהכסף שגייסנו בעבר עדיין בקופה"
התייעלותטכנולוגיה: חברות הייטק ישראליותטכנולוגיה: עובדי הייטקמרכז פיתוחעופר בנגלפיטוריםקיצוציםתוכנה