הממשלה הכריזה על חמישה מתחמים חדשים לעיבוי, בבית שאן, בעתלית, במורדות הכרמל הצרפתי בחיפה, בטירת כרמל ובקרית ים.
ההכרזה מזכה את הרשות המקומית במימון הוצאות תכנון סטטוטורי לצורך הכנת תוכנית מפורטת לתוספת זכויות בנייה במתחם. עוד מזכה ההכרזה במימון פעולות של חברה מנהלת.
עד כה הוכרזו 112 פרויקטים לפינוי-בינוי ולעיבוי בכל רחבי הארץ, אך רק מעטים יצאו לדרך, בעיקר בשל התארכות משך התכנון ואי-הסכמת כל דיירי הפרויקט לביצועו.
לאחרונה הוגשה הצעת חוק ממשלתית לפיה אם 90% מדיירי הפרויקט מסכימים לו, ניתן לכפות על הדיירים המתנגדים את קיומו. לפי שעה הצעת החוק טרם אושרה.
מטרת פרויקט פינוי-בינוי היא ניצול מיטבי של הקרקע, בעיקר בערים ותיקות, בהן שכונות הבנויות תוך בזבוז משאבי קרקע. בתוכניות תוספת יחידות דיור, תוספת תשתיות ציבוריות ומתקנים, תוספת אוכלוסיה חזקה לשכונות ושמירה על השטחים הפתוחים. האחריות לאיתור המתחמים מוטלת על הרשות המקומית והעסקאות מבוצעות על-ידי בעלי הנכסים עצמם.
במקביל הודיעו מנכ"ל התאחדות הקבלנים, יהודה שגב, ומנכ"ל משרד השיכון, שמואל אבואב, על כוונתם לעמוד בראש פורום משותף שמטרתו לקדם פרויקטי פינוי-בינוי.
הפורום יפעל, בין השאר, להפחתת המיסוי המוניציפאלי המוטל על הפרויקטים, כיום 30% מסך מחזור ההכנסות, ולניתוב היטלי ההשבחה לטובת הפרויקט עצמו.
לדברי נשיא התאחדות הקבלנים, אהרון כהן, עתידו של ענף הבנייה טמון בקידום פרויקטים בתחום הפינוי-בינוי, שכן באזורי הביקוש במרכז הארץ הולכות ומתמעטות הקרקעות הפנויות למגורים ומביאות לעליית מחירי הדירות.
לדבריו, פרויקטים של פינוי ובינוי יאפשרו להגדיל את אחוזי הבנייה באזורים קיימים ובתוך כך ישפרו את תנאי המגורים של הדיירים הקיימים, יאפשרו להגדיל את היצע הידרות בתוך הערים ויספקו עבודה לענף הבנייה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.