תקווה חדשה לפרויקטים מסוג פינוי-בינוי: הכנסת אישרה היום (ד') בקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק של ח"כ ניסן סלומינסקי (מפד"ל), לפיה הסכמה של 80% מדיירי בית משותף לפינויים מדירותיהם בתמורה לדירה חדשה תוכל לקדם את הפרויקט. עד כה היה צורך בהסכמה מלאה של כל הדיירים.
החוק מתייחס לתופעה של פרויקטים של פינוי-בינוי אשר לא יוצאים אל הפועל בשל סרבנותם של אחד או יותר מבעלי הדירות בבניין המיועד להתפנות.
לפי הצעת החוק, אם 80% מבעלי הדירות בבניין (שלפחות שלושה רבעים מן הרכוש המשותף צמודים לדירותיהם) מעוניינים בעסקת פינוי-בינוי, תהיה לדיירים המסרבים לעיסקה מסיבה בלתי סבירה, אחריות על הנזק שנגרם לדיירים המעוניינים בה. כלומר, לדיירים המעוניינים בעיסקה תהיה עילה לתביעה נזיקית ישירה נגד הדייר הסרבן.
עם זאת, בית המשפט רשאי להפחית מסכום הפיצויים משיקולים שונים, כמו חוסר יכולת כלכלית של הדייר המסרב לעיסקה לשאת בנזק.
לדברי סלומינסקי, "התפיסה שעומדת מאחורי הצעת החוק היא כי יש להתחשב באינטרס של רוב בעלי הדירות, יותר מאשר בקניינו של הדייר הסרבן המצוי במיעוט, כאשר סירובו בלתי סביר ונובע מאינטרס אישי. הדבר יתרום לשגשוג הבנייה ושיקום שכונות מגורים ישנות. הצעת החוק מבקשת להטיב גם עם חזות העיר, מה שיועיל לכולם".
הממשלה הכריזה בחמש השנים האחרונות על 92 פרויקטים של פינוי-בינוי, אך רובם ככולם תקועים מסיבות שונות. בכל אותם 92 הפרויקטים מתוכנן פינוין של 7,261 יח"ד, ובמקומן עתידות להיבנות 39,322 יח"ד. חלק מהפרויקטים כוללים גם פינוי של שטחי מסחר ומשרדים ובניית משרדים מודרניים במקומם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.