חטיבת הנדל"ן של כלל ביטוח, בניהולו של אמיר שוסטק, חתמה בשבוע שעבר על רכישת מגדל אקרשטיין (בניין C) בהרצליה פיתוח, תמורת 31 מיליון דולר. בניין C יכלול עם השלמתו 11 קומות, מהן 9 קומות משרדים, קומת לובי נפרדת מעל קומת מסחר בת 1,000 מ"ר, ו-400 מקומות חניה תת-קרקעיים.
כלל תשלם לאקרשטיין 31 מיליון דולר, לפי 1,800 דולר למ"ר משרדים, 4,000 דולר למ"ר מסחר ו-13,300 דולר למקום חניה, ותקבל את הבניין ברמת גמר מלאה, על-פי המפרט שהוסכם בין אקרשטיין למבני תעשיה, הבונה את הפרויקט.
עיסקת הרכישה של כלל עשויה להוות מדד לנעשה בשוק המשרדים של הרצליה פיתוח, שכן מדובר ברכישת בניין משרדים אשר מצוי בהליכי בנייה, והשלמתו צפויה רק לקראת סוף שנת 2006.
אילו אקרשטיין היה מציע את העיסקה הנוכחית לפני כשנה, ספק אם היה מוצא יזם אשר היה נענה להצעתו. שוק המשרדים בישראל פועל מזה כשנה בצל הציפיות להקמתן של קרנות הריט (REIT), ואלו מגבירות את הביקושים לנכסים מניבים.
כלל ביטוח רכשה את הבניין בתפוסה של כ-40%, דבר המעיד על חוסנו של שוק המשרדים באזור. חברת מבני תעשייה, לה קומת משרדים בבניין, סירבה למכור לכלל ביטוח את הקומה לפי תג המחיר של העיסקה, וביקשה מחיר גבוה יחסית של כ-2,550 דולר למ"ר.
בין העסקאות שנחתמו בבניין: חברת היי-טק, אשר לשם התרחבותה עברה ממגדל אקרשטיין A לבניין C, שכרה את שתי הקומות העליונות, בשטח של 2,800 מ"ר, בדמי שכירות של 15 דולר למ"ר ברמת גימור מלאה, בחוזה לתקופה של 5 שנים עם אופציה להארכה עד 10 שנים. כמו כן, החברה שכרה 60 מקומות חניה תת-קרקעיים בדמי שכירות של 100 דולר למקום חניה.
בנוסף, חברת אמפל, הנמצאת בבעלות יוסי מימן, שכרה את חצי הקומה התשיעית, 700 מ"ר, בדמי שכירות של 16 דולר למ"ר, ברמת גמר, וכן שכרה החברה 15 מקומות חניה לפי 100 דולר למקום חניה.
חציה השני של הקומה התשיעית הושכר לחברה העוסקת בייעוץ עסקי, בדמי שכירות של 17 דולר למ"ר, בחוזה ל-4 שנים עם אופציה ל-4 שנים נוספות. החברה שכרה בנוסף 18 מקומות חניה בדמי שכירות של 100 דולר למקום חניה.
שורת העסקאות בוצעה במסגרת שיווק משותף של אנגלו סכסון ואינטר ישראל שיווק, אשר רוכז ונוהל ע"י סנפיר ארז, מנהל המחלקה העסקית המשותפת של אנגלו סכסון תל-אביב והרצליה פיתוח. אנגלו סכסון ואינטר ישראל ימשיכו לשווק את השטחים בבניין, תוך שיתוף פעולה עם כל משרדי התיווך האחרים המתמחים בנדל"ן עסקי.
לדברי ארז, בימים אלו מתנהלים מספר משאים ומתנים לשכירות קומות נוספות בפרויקט וכן לשכירת שטח מסחרי לרשת מסעדות ידועה. לדבריו, "כיום היצע המשרדים באזור הצטמצם ל-30 אלף מ"ר בלבד. בהתחשב בקצב הגידול הנוכחי של החברות באזור וכניסת חברות חדשות, היצע זה עתיד להספיק לכחצי שנה בלבד".
לדבריו, "שני המגדלים הקיימים של אקרשטיין נמצאים בתפוסה מלאה מזה שנתיים, ובהתחשב בכך שמגדל C הינו הפרויקט היחידי הנבנה כיום בהרצליה פיתוח, הרי שהמצב יחריף וצפוי להעלות את מחירי השכירות בהרצליה פיתוח למחירים שהיו נהוגים לפני התפוצצות בועת ההיי-טק בספטמבר 2000".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.