"חיפשנו 'שחקן חיזוק' לניהול החברה, וחלי התאימה לנו בדיוק", אומר ליאור הסל, היזם והמנכ"ל היוצא של חברת אורגניטק (סימול ORGT.PK), בעקבות מינויה של רחל (חלי) בן-נון למנכ"לית החברה. בן-נון היא בעלת ניסיון רב בתעשיית ההיי-טק: היא הייתה ממייסדי אראל תקשורת ותוכנה ואראלנט, ושימשה כמנכ"לית של שתי החברות. בזמן כהונתה כמנכ"לית, היא הובילה את אראל תקשורת ותוכנה לרישום בנאסד"ק, ואת אראלנט לרישום למסחר בתל אביב.
חברת אורגניטק מיוקנעם, מפתחת ומוכרת בתי גידול מיוחדים שאינם תלויי מזג אוויר - מעין חממות ניידות שבהן ניתן לגדל חסות ועשבי תבלין ללא מגע ידי אדם, והן תלויות רק בחיבור לחשמל ומים. היא הוקמה במסגרת החממה של הטכניון בשנת 1999, והחלה להיסחר בנאסד"ק בשנת 2000, לאחר שביצעה מיזוג הפוך לתוך שלד בורסאי של חברת Incubate This. את 2005 צופה אורגניטק לסיים עם הכנסות של 2.5-3.5 מיליון דולר, בזכות שני הסכמים משמעותיים בצפון אמריקה ואירופה, וב-2006 היא מקווה למכירות של 10 מיליון דולר.
שווי השוק של החברה כיום הוא כ-6 מיליון דולר, ובעל המניות העיקרי שלה הוא הסל, שמחזיק ב-21% ממניותיה. בן-נון רכשה לאחרונה כ-5% ממניות החברה. "החברה נמצאת לקראת ביצוע פרויקטים בעלי פוטנציאל של עשרות מיליוני דולרים", אומר הסל. "אנחנו פועלים בתעשייה של עשרות מיליארדי דולרים - תעשיית העלים הירוקים - וגם בתחום הביוטק, ייצור תרופות באמצעות צמחים. הרגשנו שבנקודה זו, יש צורך לחזק את ניהול החברה". הסל מדגיש כי אינו פורש מאורגניטק: הוא נותר היו"ר וימשיך לעסוק בשיווק ובפיתוח העסקי, בעוד שבן-נון תעסוק בניהול השוטף של החברה.
"הצטרפתי לניהול כתוספת כוח לחברה", אומרת בן-נון. "אורגניטק משנה פאזה, ומהירות המעבר תיקבע על ידי המקורות הכספיים והניהול. אני מאמינה בחברה, ולראיה אני היום אחת מהמשקיעים בה. יש בחברה כל אבני היסוד - טכנולוגיה, מוצרים ושווקים בכל העולם, ובנוסף גם שיתוף פעולה עם חברות ביוטק גרמניות".
" מה תהיה התרומה שלך להשגת המקורות הכספיים שדיברת עליהם? האם תובילי את החברה להנפקה?
"עדיין מוקדם מדי לדבר על זה. קודם כל ננסה להשביח את הפעילות של החברה". "
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.