חברת שרביב הגישה לוועדת המשנה של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה חיפה תוכנית להקמת מבנים למגורים ולמלונאות על שטח של 24 דונם, על גבול פארק הכרמל. התוכנית כוללת הקמת 288 יח"ד בשטח של 18.5 דונם, סה"כ 196 אחוזי בנייה ובצפיפות של 16 יחידות לדונם. בכוונת החברה לבנות 100 יחידות דיור נוספות שישמשו חדרי מלון, בשטח של 4.7 דונם. סך הכל מתעתדת החברה להקים 14 בניינים בגובה 4-16 קומות.
בשנת 77' הוגשה תוכנית בנייה במתחם שכללה הקמת אתר תיירות ובו מלון, קאנטרי קלאב ובריכת שחייה. בתוכנית המקורית נוצלו רק 42% משטח המגרש, וגובה הבניינים לא עלה על שלוש קומות. לפני כחמש שנים הוגשה לוועדה תוכנית נוספת שכללה בנייה לגובה, אולם זו לא אושרה על-ידי הוועדה המחוזית. בעקבות הגשת התוכנית הקודמת פתחו הארגונים הירוקים בחיפה בפעילות הסברה, בה נטען כי הבנייה בפתחו של נחל נדר תגרום לפגיעה אנושה בערכי הטבע באזור פרק הכרמל.
יצוין כי התוכנית הנידונה כעת כוללת גם בנייה למגורים, וזאת למרות שעל-פי התב"ע השטח מיועד לנופש ולמלונאות בלבד. בדיון שקיימה הוועדה בנושא התברר כי שטח הבנייה מבודד מאזורי מגורים קיימים, וכי כביש הגישה אליו משדרות אבא חושי עובר בתוך פארק הכרמל. החברה לא הציגה כל פתרון תחבורתי, למרות הגדלת נפחי הבנייה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.