אושרה תוכנית הפיתוח של הרכבת עד שנת 2011; ההיקף - 25.9 מיליארד שקל

"גלובס" חשף כי בתוכנית הפיתוח עד 2010 יידרשו שינויים; הרכבת קיבלה עוד 5.9 מיליארד שקל

ממלא מקום ראש הממשלה ושר האוצר, אהוד אולמרט, ושר התחבורה, מאיר שטרית, אישרו היום (ה') את היקף תקציב הפיתוח של הרכבת ל-2006-2011 - 25.9 מיליארד שקל.

התוכנית הוצגה על-ידי הממונה על התקציבים, קובי הבר, לאחר גיבוש הבנות עם מנכ"ל משרד התחבורה והנהלת רכבת ישראל.

התכנון המקורי לתוכנית החומש עד 2010 היה 20 מיליארד שקל - 13.5 מיליארד שקל מתקציב מדינה ו-6.5 מיליארד ממקורות הון חיצוניים שיוחזרו מתקציב המדינה.

התוספת בתקציב התכנון נובע מחריגות מאומדני העלויות המקוריים, עדכון של מרכיבים בלתי צפויים מראש בתוך הפרויקטים ופרויקטים חדשים. לקניית ציוד נייד הוספו 2.2 מיליארד שקל; 500 מיליון שקל יועברו למימון הפרדות מפלסיות; 400 מיליון שקל תכנון המסילה הרביעית באיילון ומסילת הקו המזרחי העוקפת את ת"א.

בנוסף, 300 מיליון שקל הוספו להקמת מתחם תחזוקה לציוד נייד חשמלי, ו-300 מיליון שקל לקידום זמינות קו הרכבת לאילת. ביצוע פרויקט קו עכו-כרמיאל ב-1.5 מיליארד שקל, יוקפא.

הבר הסביר בישיבה, כי "לאחר בדיקה התברר כי אפשרויות הגיוס העצמאיות של הרכבת אינן כדאיות. החלטנו על העמדת תקציב מדינה במקום גיוס הון חיצוני".

לוחות הזמנים לסיום תוכנית החומש נדחו מסוף 2008 בתכנון המקורי, לסוף 2011. הבר הוסיף, כי הארכת משך תוכנית החומש תממן חלק מתוספת העלות.

לגבי המסילה הרביעית באיילון קבע אולמרט שהממשלה תתקצב את תכנון הפרויקט, והוחלט כי התקצוב יעשה רק לאחר שתהיה הסכמה על מועד הביצוע הנדרש ועל עלות הפרויקט.

כן סוכם כי במהלך שנת הכספים 2007, תבחן הממשלה את הנושא לאור תוצאות התכנון, כך שתוכל לתקצב את הביצוע בהתאם למועד הנדרש לסיום הפרויקט וסדרי עדיפויותיה. כפי שפורסם בתחקיר "גלובס", בתוכנית הפיתוח של רכבת ישראל עד 2010, נדרשו שינויים מהותיים ובעיקר עדכון עלויות ולוחות הזמנים.