5 קבוצות עברו את שלב המיון המוקדם במכרז בקו הרכבת המהירה לירושלים

היקף המכרז - מיליארד שקל; הזוכה תחפור מנהרות באורך של 12.6 ק"מ, ותבנה גשר של 150 מטר

חמש קבוצות בינלאומיות עברו את שלב המיון המוקדם במכרז שהוא חלק מפרויקט הרכבת המהירה לירושלים (A1): ארנסון עם הקבוצה האוסטרלית ALLGEMCINE beugesellschaft; דניה סיבוס בשיתוף עם החברה הסינית CHINA RAILWAY CORPORATION; חברת מנרב בשיתוף עם הקבוצה הסינית צ'יינה ריילוייס FIRST GROUP; קבוצה רביעית סולל בונה בשיתוף עם הקבוצה הגרמנית זובלין ZUBLIN; וחברת שפיר הנדסה עם השותף האוסטרי קבוצת MAYREDER ALPINE.

קבוצת אשטרום והאחים רויכמן לא עברו את שלב המיון המוקדם.

מדובר באחד המכרזים הגדולים והמורכבים שמקדמת היום רכבת ישראל, והיקפו מיליארד שקל. רכבת ישראל תפרסם בקרוב את שלב ההצעות הכספיות (RSP) ותנחה את המתמודדות להגיש את ההצעות הכספיות בתוך 3 חודשים.

המכרז מתייחס לחפירת מנהרה באורך של 11.5 ק"מ, גשר מעל נחל, באורך של 150 מטר, ומנהרה נוספת באורך של 1.1 ק"מ.

מכרז זה הוא חלק מפרויקט הרכבת המהירה לירושלים מדובר בפרויקט שעלותו הכוללת היא 4 מיליארד שקל. רכבת ישראל תשלים את הפרויקט ב-2011, עיכוב של שנתיים מהמועד המקורי שנקבע ל-2009.

משלחת מיוחדת של הרכבת, בראשות המנכ"ל עופר לינצ'בסקי, תצא בתחילת השבוע לביקור ברוסיה לבחינת שיטת כריית המנהרות בטכנולוגיה המכונה TBM.

הרכבת תדרוש אחידות בטכנולוגיה ובאיכות המכונות במסמכי המכרז. ברכבת מתכוונים לבצע את עבודת הכרייה במקביל, משני הצדדים, כדי לזרז את לוחות הזמנים.

במקביל לעבודות אלה מקדמת הרכבת מכרז נוסף באותו פרויקט, המתייחס לחפירת מנהרה נוספת באורך של 3.5 ק'"מ. מדובר במכרז בינלאומי שהיקפו 560 מיליון שקל. במכרז זה מתמודדות קבוצת ארנסון, דניה סיבוס, מנרב, סולל בונה, ואשטרום, עם שותפות מחו"ל.

קו הרכבת המהיר לירושלים יוקם מראש כקו מחושמל. העלות המקורית של הפרויקט היתה 3.18 מיליארד שקל, אך בעקבות שינויים והליכי בקרה חיצוניים עודכן האומדן ל-3.9 מיליארד שקל.

כיום ירושלים אינה מחוברת לרשת המסילות הארצית ברכבת יעילה. הרכבת לירושלים דרך בית שמש, היא רכבת שלא נותנת פיתרון תחבורתי יעיל בשל משך הנסיעה הארוך - 80 דקות.